Většinou tuningová sezóna začíná na brněnském autodromu, ale letos řeklo počasí NE. Prvním oficiálním srazem byla o víkendu již XVI. Tuning Extreme Show Příbram.

Tuning 2013

Půlku dubna můžeme označit jako start do letošní tuningové sezony, ve které nás čeká i několik zásadních změn. Tou největší je asi Tuning Cup, který upustil od scén podle značek a bude se vyhlašovat pouze deset aut, která automaticky získají postup do finále v Praze. Již nyní víme, že některé tradiční srazy ani nebudou. Mezi ně například patří škodovácký sraz v Doksech.

XVI. Tuning Extreme Show

Na letišti Dlouhá Lhota u Příbrami se letos konal již XVI. Tuning Exstreme Show, která letos otevřela tuningovou sezónu. Pro účastníky byly připraveny velmi oblíbené sprinty, na kterých se začínají objevovat i zajímavé speciály.

Z našeho pohledu milovníka vozů s okřídleným šípem ve znaku nás nejvíce zaujal vůz ŠKODA Rapid 130 RH. Na srazu se objevily i dvě Fabie upravené po vzoru WRC.

Show & Shine

Pro leštěnky opět byla vymezená samostatná sekce. V brzkých dopoledních hodinách spíše zela prázdnotou, ale s blížícím polednem se začala pomalu zaplňovat. Přesto musíme říci, že jsme bývali zvyklí na větší počet aut.

Pokud ale někdo přijel do Příbrami, aby se koukl na novinky, které letos oživí naší tuningovou scénu, byl zklamán. Takřka všechna auta známe již z minulých let a dokonce podle našeho názoru dost aut bychom ani do vyhraženého prostoru nepustili.

Co závěrem?

Je vidět, že se lidem nechce utrácet statisíce za přehnaně natuněná auta, ale že se spíše zaměřují decentní a funkční úpravy. Ty sice nikoho neurazí, ale také neuchvátí. Přípravy na 16. sraz SKODAHOME.cz vrcholí, a vy si nezapomeňte do kalendáře zapsat datum 1.6.2013.

Velká fotogalerie XVI. Tuning Extreme Show Příbram