Prim v prodeji ojetých vozů v České republice si již několik let drží značka Škoda, a proto jsme se rozhodli využít největšího bazaru v ČR AAA Auto k prodeji a následně i koupi vozu s okřídleným šípem ve znaku.

Prodej vozu Škoda Superb

Ač je AAA Auto partnerem SKODAHOME.cz, rozhodli jsme se neprozradit svoji identitu a zjistit jak to v našem největším autobazaru chodí. Po telefonní domluvě jsme přivezli ukázat k prodeji vůz Škoda Superb 2,5 TDI, který se Ptica rozhodl prodat a zakoupit něco menšího.

Technici z AAA Auto prohlédli vůz a učinili nabídku, která se docela blížila i naší představě. Jelikož jsme přijeli vozem a také jsme vozem chtěli odjet, nastala druhá fáze. Nakup jiného vozu.

Nákup vozu Škoda Fabia

Výběr vozů je v AAA Auto opravdu velký. My jsme ale měli několik kritérií, která jsme chtěli dodržet při výběru ojetiny. Prvními byla motorizace a značka Škoda Fabia druhé generace. Ptica preferoval spíše benzínový agregát, ale nechtěl žádný tříválec. Dalším kritériem byla vybavenost vozu včetně klimatizace. Posledním důležitým faktorem byl stav vozu a počet najetých kilometrů nesměl přesáhnout hranici 100.000.

Tím se výběr opravdu velmi zúžil. Ještě jsme zapomněli dodat, že se částka kupovaného vozu měla co nejvíce přibližovat vykupovanému.

Nejprve jsme hledali auta pomocí internetu, ale nakonec přímá prohlídka prodávaných vozů v AAA Auto byla tou lepší variantou. Do oka nám padlo asi pět vozů, ze kterých do našeho finále postoupily pouze dva, se kterými jsme provedli i testovací jízdu. Ta jasně promluvila pro výběr Fabie s motorem 1,4 16V a najetými kilometry, které byly po 40.000.

SKODAHOME.cz hodnotí

Výkup vozu proběhl profesionálně, bez zbytečného handrkování o cenu, která nebyla pracovníkem nijak tlačena zbytečně dolů. Pouze papírování se nám zdálo trochu předlouhé.

Koupě vozu se musíme hodnotit velmi dobře. Pracovník AAA Auto, který nám nabízel vozy a následně i předvedl, byl velmi ochotný a snažil se i odborně poradit. K testovací jízdě vybral i povrch vozovky, který by odhalil určité nedostatky na podvozku testovaného vozu. Dále musíme kladně ohodnotit velmi vstřícné jednání při přípravě podkladů pro uzavření kupní smlouvy.

Až po vybrání vozu a na začátku papírovacího kolečka (výkup Superba, nákup  Fabie), jsme prozradili svoji identitu a spojení s webem SKODAHOME.cz. 

Závěrem můžeme napsat, že přístupem autobazaru AAA Auto jsme byli mile překvapeni, a můžeme ho doporučit i ostatním.