Tým ŠKODA MRF, jedoucí s tovární podporou, jde do velkého finále asijsko-pacifického šampionátu (APRC) s odhodláním uspět. Poslední díl letošního APRC se koná v okolí východočínského města Longyou. Vedoucí duo průběžného pořadí šampionátu Gaurav Gill a Gl

Tým ŠKODA MRF

Triumf v APRC by byl po zisku titulu mistrů Evropy* (Jan Kopecký/Pavel Dresler) stejně jako pěti národních a regionálních titulů korunovací úspěšné rallyové sezóny značky ŠKODA.

„Čína představuje opět speciální výzvu, neboť se zde střídá šotolina s asfaltem. Náš cíl je jasný: Chceme zvítězit v hodnocení značek. Rozhodně však chceme s Glenem rovněž úspěšně završit cestu za titulem v jezdcích,“ říká Gaurav Gill. 31letý Ind slavil po triumfu v Nové Kaledonii naposledy v Japonsku své letošní druhé vítězství v APRC. V hodnocení značek vede ŠKODA s náskokem 13,5 bodů. V jezdcích je před poslední soutěží APRC první právě Gill.

ŠKODA Fabia Super 2000

Vedení v hodnocení značek je dílem rovněž druhé posádky Lappi/Ferm. Finové zvítězili na Novém Zélandu a v Austrálii a momentálně jsou na čtvrté pozici APRC. Lappi naposledy potvrdil svůj talent druhým místem na soutěži evropského šampionátu, legendární Rally Sanremo. „Jsme po tomto úspěchu pozitivně naladěni a uděláme všechno, abychom přivezli domů titul APRC pro značku ŠKODA,“ říká Lappi. Byla by to pro značku úspěšná obhajoba po zisku titulu v loňském roce, kdy Chris Atkinson s vozem ŠKODA Fabia Super 2000 vyhrál i hodnocení jezdců.

ŠKODA Čína

Čínská rally se koná v provincii Zhejiang na východě Číny. Ve 13 rychlostních zkouškách čeká na posádky 230,92 kilometrů. V rámci národního mistrovství Číny startují další tři vozy ŠKODA Fabia Super 2000 a to s podporou místního zastoupení ŠKODA Čína: Britové Niall McShea/Marshall Clarke a dvě domácí posádky Xu Jun/Liu Sheng a Jiang Zhiyang/Xie Zhijiang.

Pro značku ŠKODA je následující start obzvláště důležitý. Čína je nejvýznamnějším trhem a důležitým pilířem mezinárodní růstové strategie značky: Do roku 2018 chce ŠKODA navýšit své celosvětové prodeje na nejméně 1,5 milionu vozů a přidat chce výrazně zejména na asijských trzích. „APRC je jednou z nejvýznamnějších motoristických událostí v regionu a nabízí skvělou možnost prezentovat značku širokému publiku,“ říká Dr. Frank Welsch, člen představenstva značky ŠKODA za oblast technického vývoje.

ŠKODA v rally sportu

I další letošní úspěchy potvrzují postavení značky ŠKODA v rally sportu. Vedle triumfu Jana Kopeckého a Pavla Dreslera v ERC* korunovali sezonu 2013 národními tituly Raimund Baumschlager v Rakousku, Umberto Scandola v Itálii, Dimitar Iliev v Bulharsku či Marouf Abu Samra v Jordánsku. Gustavo Saba z Paraguaje triumfoval s vozem ŠKODA Fabia Super 2000 v regionálním šampionátu CODASUR v jižní Americe.