Řecký web 4troxoi.gr přinesl první snímky nového vozu ŠKODA Fabia R5. Ještě donedávna probíhaly testy komponentů pro R5 ve starší verzi Fabia S2000. Nyní Jan Kopecký testuje již Novou Fabii v úpravě R5.

ŠKODA Fabia R5

„Prioritou je v letošním roce vývoj nového soutěžního vozu kategorie R 5: To je naše budoucnost v motorsportu,“ říká šéf ŠKODA Motorsportu Michal Hrabánek: „I tento rok se však zúčastníme soutěží a to s naší osvědčenou technikou – vozem Fabia Super 2000.“ V loňském roce zvítězila právě s tímto vozem posádka Jan Kopecký/Pavel Dresler v mistrovství Evropy (ERC). Úspěšné duo startuje tento rok v asijsko-pacifickém šampionátu (APRC) – stejně jako obhájci titulu Gaurav Gill a Glenn Macneall.

Nový soutěžní vůz kategorie R 5 bude vyvíjen v Mladé Boleslavi jako nástupce veleúspěšného vozu Fabia Super 2000 a bude dle regulí FIA vybaven motorem 1,6 turbo. „Vstup do kategorie R 5 je pro značku ŠKODA logickým krokem. Homologaci nového vozu očekáváme v tuto chvíli do poloviny roku 2015,“ říká Hrabánek.

V Řecku byly provedeny prvbní testy vozu R5 a Jan Kopecký k tomu řekl, že vůz teprve učí jezdit a následně dodal ” jsme teprve na začátku a věřím, že Fabia R5 bude stejně konkurence schopná jako Fabia S2000″.

Foto: 4troxoi.gr