Naposled jsme škodovácký sraz v Doksech navštívili v roce 2013, a po loňských nelichotivých komentářích jsme se sami vydali na ŠKODA sraz Doksy v novém. Chtěli jsme si udělat svojí vlastní představu, v čem se sraz zlepšil, či naopak.

První dojem

Příjezd do kempu Klůček u Máchova jezera působí stále stejně a rozdíl poznáte až na bráně. Cena 350,-Kč (ač jsme byli zaregistrováni). Dříve každý dostával tašku s časopisy a nyní pouze nálepka s programem.

Dříve na sraz jezdilo na čtyři stovky aut a místa jsme si museli předem zamlouvat a chránit páskou. Nyní přijíždí zhruba polovic účastníků, ale to je trend většiny českých srazů.
 
Kemp Klůček je stále stejný a v programu pořadatel vlastně okopíroval staré Doksy.  Ale jeden rozdíl jsme poznali hned. Občas hudba hrála dosti hlasitě a nebo naopak, spíše nehrála vůbec. 

Škodovky

Hned od začátku bylo jasné, že kvalitních, natuněných aut je zde mnohem méně, než jsme bývali zvyklí. Zato letos se objevilo několik zajímavých veteránů, kterým opravdu sluší originalita.

Letošní Doksy také více či méně ovlivnil zápas o postup do finále Mistrovství světa v ledním hokeji. Zde jsme bohužel prohráli s Kanadou a byli odsouzení k nedělnímu boji o bronz.

Po neúspěšném představení našich hokejistů, došlo na vyhlášení výsledků, které již byly známi předem, protože pořadatelé nechali vítězná vozidla najet na vyhrazenou plochu.

Co dodat na závěr

Nechci pořadatele kritizovat, ale nic nového jsme na srazu nenašli, a musíme konstatovat, že dřívější srazy nás bavili více.

Velká fotogalerie 24. ŠKODA sraz Doksy 2015