Jedním ze členů Unphased je i Adam Britton z Wigonu, který se postaral o povedený tuning Škody Citigo. Adam je student, který má vůz teprve rok a půl a přesto se mu podařilo s ním udělat zajímavé změny.

Jedním z elitních klubů je i Unphased, jedná se o skupinu nadšenců, kteří umí vzít průměrný vůz a proměnit ho v elegantní monstrum, které vypadá po designové stránce skvostně a svými parametry předčí své sériově vyráběné kolegy. Skupina Unphased byla založena v roce 2008 a zaměřuje se zejména na německé vozy, takže mezi nimi nechybí ani Škoda. Členové Unphased se každý měsíc setkávají v přístavišti mezi anglickými městy Blackburn a Preston, jezdí také po motoshow po celém světě, kde získávají celou řadu ocenění. 

Adam Britton a Škoda

Jedním ze členů Unphased je i Adam Britton z Wigonu, který se postaral o povedený tuning Škody Citigo. Adam je student, který má vůz teprve rok a půl a přesto se mu podařilo s ním udělat zajímavé změny. Jeho záliba v autech se probudila již v dětství, když s otcem objížděl rallye. Společně s otcem mají v lásce Volkswageny, ale když se mu pod ruku dostala Škodovka, tak neváhal a ujal se jí. Podařilo se mu jí sehnat od dealera ve Warringtonu. Stejně tak jako většině mladých nadšenců, tak i Adamovi chyběly potřebné peníze na úpravu, jelikož je zatím studentem, tak je získává příležitostnou prací a pomocí o svých přítel a rodičů.

Tuning Škody Citigo Sport

Amatérské tuningové úpravy dopadají v mnoha případech katastrofálně, důkazem je pohled na četné tuzemské tunery starých Fiatů a Volkswagenů. Tento tuning je však elegantní a ačkoliv se týká zejména vizuální podoby, posunul vzhled tohoto vozu do zcela jiné sféry. Citigo v základu nevypadá příliš jako sportovní vůz, na rozdíl například od Fábie RS nebo Superbu, mnoho lidí by ho označilo jako motorizovaný nákupní košík.

Tato Škoda Citigo Sport dosáhla hned několika značných změn, změny lze pozorovat po celém obvodu vozu. Standardní kola byla vyměněna za Japan Racing JR14s s 20mm závěsným systémem na zadní nápravě. Změna s týkala i tlumičů, které byly nahrazeny tlumiči od FK. Všimnout si lze i předního splitteru. Změna se týkala také interiéru, ten byl doplněn zejména o audiosystém Alpine a o 12-ti palcový subwoofer Planet Audio.

Tuning zde byl proveden na jedničku a pokud také vlastníte Citigo, tak se můžete Adamovou prací inspirovat.

Foto: un-phased.co.uk/features/adambritton/