Zaplatili byste 4,3 milionu korun za nový Lamborghini Urus? Pokud ne? Pak vězte, že předek tohoto automobilu se prodává za mnohem vyšší sumičku!

Italská automobilka konečně s velkou slávou odhalila novinku jménem Urus, kterou mnozí přezdívají za první SUV od této automobilky. To ovšem není tak docela pravda, protože novinka měla před mnoha a mnoha lety svého předka. Jednalo se o model LM002, kterých Lamborghini vytvořilo jen skutečně nepatrné množství.

Celkem jej bylo v letech 1986-1993 vyrobeno 328 kusů, a jen 42 z nich vzniklo ve specifikaci pro americký trh. A právě jeden takový unikátní model se nyní dostal do aukce v New York Icons. Prvotní odhady hovořily o sumě mezi 400 až 500 tisíci dolary a ve výsledku nebyl vůbec vedle.

Zájemce o tento unikátní stroj totiž zakoupil automobil za 467 tisíc dolarů, tedy zhruba 10,2 milionu korun. Jen pro srovnání. Za tuto částku by si mohl koupit nové Lamborghini Urus hned dvakrát, a ještě by mu zbylo na půlku tohoto vozu, protože současná cena startuje na 4,3 milionu.

Prodané LM002 prošlo nedávnou kompletní renovací, kdy dostalo nové pneumatiky Pirelli Scorpion, které byly i na původním SUV. Krom toho uvnitř nalezneme také moderní audiosystém s možností propojení prostřednictvím Bluetooth. Součástí vozu je také originální sada nářadí a nechybí ani původní manuály k vozu.

LM002 má skutečně velmi drsný vzhled, který nebyl vybrán náhodou. Původně mel automobil armádní předpoklady, ale nakonec z celé dohody sešlo. Přesto se novinka stala velice populární a to především v těch nejvyšších kruzích. A není se čemu divit, pokud chcete tento vůz uživit, rozhodně nemůžete mít hluboko do kapsy. LM002 je automobil, který polyká palivo na desítky litrů na sto kilometrů a i proto zde najdeme hned dvě nádrže o objemu 290 litrů.