Co udělá hliníkový disk pod tlakem hydraulického lisu a jak se zachová disk ocelový? Na tyto otázky vám dá odpověď následující video.

Rozdrť to!

Nevíme čím to je, ale v poslední době zaplavily internet videa hydraulických lisů, které lisují kde co. Pro nás jako automobilový magazín jsou to videa nepodstatná, tedy až do té doby, kdy jsme objevili video, ve kterém jsou srovnávány schopnosti odolat takovému lisu litého hliníkového kola a klasického ocelového disku. A video je to vskutku zajímavé.

Originální nápad pochází z dílny finských mechaniků, kteří jsou schovaní za kanálem Hydraulic Press Channel. Originální nápad vznikl před třemi lety a od té doby mají tito borci několik milionu shlédnutí. A není ani divu, protože lisují vše, od bowlingové koule po 1500 listrů papíru.

Nejnovější díl se zaměřil na kola od automobilu. Video porovnává, kterak se liší lité kolo od toho ocelového z automobilu Chevrolet Venture. Výsledek není příliš překvapivý, i přesto doporučujeme dodívat video až do konce.

Vtipné je, že tvůrci vždy dávají doporučení, že tohle byste doma neměli zkoušet. A asi ani nebudete, protože hodnota stroje se kterým borci lisují se pohybuje ve stovkách tisíc korun.