› Nová verze ikonického modelu: Nový vůz OCTAVIA má emotivní vzhled a nabízí inovativní technologie
› Premiéru slaví head-up displej, systém shift-by-wire a ergonomická sedadla šetrná k zádům
› Nabídka motorů zahrnuje úsporné benzinové a naftové motory, dále nabízí verzi s pohonem na zemní plyn, s plug-in hybridním pohonem a mild-hybridní technologií
› Exteriér: Zvětšené rozměry vozu a emotivní vzhled
› Interiér: Nový koncept interiéru, přístrojová deska rozdělena do několika horizontálních úrovní

ŠKODA OCTAVIA IV

Čtvrtá generace nejprodávanějšího modelu OCTAVIA dosahuje nových dimenzí. Má emotivnější vzhled, je lepší, prostornější, bezpečnější a nabízí ještě více možností konektivity než kdy předtím. Srdce značky ŠKODA je delší a širší než vůz předchozí generace. Nabízí také ještě větší zavazadlový prostor. Díky novému designovému jazyku značky ŠKODA působí OCTAVIA ještě emotivněji. Nový koncept interiéru kombinuje skvělou funkčnost a velkorysou nabídku prostoru s kvalitními materiály a promyšlenými designovými prvky. Moderní možnosti konektivity a nové asistenční systémy zajišťují ještě větší úroveň bezpečnosti a komfortu.

Velká fotogalerie zde>>>

V roce 60. výročí zahájení výroby modelu OCTAVIA představuje společnost ŠKODA AUTO čtvrtou novodobou generaci. Jedná se o nejlepší vůz OCTAVIA všech dob, který dále posiluje svou pozici nejprodávanějšího modelu a srdce značky ŠKODA. Díky více než 6,5 milionům vyrobených vozů je OCTAVIA historicky nejprodávanějším modelem značky vůbec. V České republice i mnoha jiných zemích po celém světě je již řadu let zavedeným pojmem, a to díky modernímu designu, moderní technice, úspornosti, praktičnosti, vysoké kvalitě a také vynikajícímu poměru ceny a užitné hodnoty.

Nová OCTAVIA dále narostla a díky novému designovému jazyku a novým proporcím působí ještě emotivněji a dynamičtěji než úspěšná třetí generace. Nová OCTAVIA je s 4 689 mm o 19 mm delší než předchůdce, nová OCTAVIA COMBI je delší o 22 mm. Šířka narostla o 15 mm. Objem největšího zavazadlového prostoru ve své třídě narostl u vozu OCTAVIA COMBI o 30 l na 640 l. Zavazadlový prostor modelu OCTAVIA má 600 l, tedy o 10 l více než u předchozí generace. Zcela nově pojatá příď je tvořena novým předním nárazníkem a ostře řezanými, nižšími předními světlomety se standardně dodávanými LED potkávacími, dálkovými světly a světly pro denní svícení. LED technologii využívají i zpětná, brzdová a zadní mlhová světla. Protáhlou siluetu vozu OCTAVIA COMBI zvýrazňuje nově tvarovaný, plochý střešní nosič. Až devatenáctipalcová kola z lehké slitiny určená pro všechny varianty vozu dodávají vozu dynamický vzhled. Nově jsou nabízeny barvy karoserie černá Crystal, modrá Lava a modrá Titan. Paket Chrom je součástí výbavového stupně Style.