Korejská automobilka představila na autosalonu v Los Angeles další unikátní koncept. Je jím hybridní SUV naznačující, jakým směrem automobilka v dalších letech vykročí.

Korejský design

Vision T je již sedmým konceptem z pera designerského centra Hyundai. Tentokráte se Korejci rozhodli představit vizi sportovně-užitkového vozu s plug-in hybridním pohonem a atraktivním dynamickým vzhledem.

„V oblasti designu neustále vyvíjíme inovativní řešení a prostřednictvím designérského stylu smyslné sportovnosti dodáváme našim produktům silný emocionální náboj,“ vysvětluje vznik projektu SangYup Lee, viceprezident a vedoucí globálního designérského studia Hyundai.

Koncept zaujme především svým futuristickým a dynamickým designem, který podtrhují skryté svítilny. Originálním prvkem jsou také parametrické lamely masky chladiče, které se ve vyšších rychlostech aktivně podílejí na ovlivňování aerodynamiky vozu.

Mimo specifický světelný podpis se koncept vyznačuje také plug-in hybridním pohonným ústrojím. Jeho detailní specifikace prozatím nebyla odhalena, a Hyundai se zaměřila především na vzhledovou stránku vozu. Při nabíjení vozu svítí nápis Blue Drive a stav nabití je zobrazován na kruhovém světelném ukazateli. Jakmile svítí celý kruh, akumulátor je dobit.

Hyundai se netají tím, že vybrané prvky se časem stanou součástí sériovéo designu příštích modelů. Pravděpodobně si ale chce počkat na ohlasy a názory těch, kteří je uvidí.