Po legendárním vozu ŠKODA 130 RS a ŠKODA Octavia WRC v měřítku 1:18 přichází firma Foxtoys se soutěžním vozem ŠKODA Fabia R5. Jedná se o nejúspěšnější závodní vůz v historii značky ŠKODA, který v letech 2015 – 2019 ovládl soutěže po celém světě. Na tři stovky vyrobených vozů dosáhly v loňském roce více jak jeden tisíc vítězství ve své kategorii.

Firma Foxtoys prodává více jak dvacet let modely aut a tak nikoho nepřekvapí, že některé i sama vyrábí. Právě pro výrobu modelů vznikla samostatná divize FOX18, která se soustředí na modely českých značek Škoda, Tatra, či Velorex.

ŠKODA Fabia R5 1:18

Nyní tento úspěšný soutěžní vůz můžete mít i vy ve své vitríně v měřítku 1:18. Kovový model závodního automobilu nás na první pohled po vyndání z krabice upoutá svou věrností k originálu. Nám se do ruky dostala ŠKODA Fabia R5 továrního týmu, se kterou jan Kopecký zvítězil ve Zlíně na Barum rally 2017.

Model vyniká neuvěřitelnou přesností a citem pro detail. Okna jsou do karoserie zasazena s neuvěřitelnou přesností, světla, či zcátka jsou zpracována na nejvyšší úrovni a modelu dodávají opravdu reálistický vzhled.

Pochvalu si zaslouží i velmi kvalitní lak modelu, na kterém vynikají všechny polepy, které opět vypadají velice reálně. Někdy u modelů bývají problémy s koly, buď jsou malá, velká, či zapadlá, ale zde působí velice vyváženě. Firma FOX18 nabízí i další varianty bílá, A.Mikelsen a J.Kopecký Monte Carlo 2017, R.Kresta Barum Rally 2017.

Jednička pro Fabii

Ač je na modelu několik nepostřehnutelných drobností, které mohly model posunout ještě dále (např. úchyty přední kapoty, díry v prahu pro stojany při servisu). Někteří možná namítnou, že nejdou otevírat dvěře, ale my si myslíme, že zde by to narušilo jemnost a přesnost modelu. Proto modelu dáváme jedničku a model soutěžního vozu ŠKODA Fabia R5 nesmí chybět u žádneho milovníka vozů s okřídleným šípem ve znaku nebo milovníků rally.