Jeepp má skutečně zelené ambice a chytá se přijít s celou plejádou elektrických džípů. V náročném terénu může být takový elektromobil prý výhodou.

Spoustu plug-in hybridů a elektromobilů

Že se elektrifikaci nevyhne ani značka Jeep je poměrně jasné. Tradiční výrobce SUV a offroadů to chce vzít od podlahy a v budoucnu nabízet řadu variant pohonů s bateriemi. Podle posledních informací by měl v budoucnu přijít i skutečně dobrodružný elektromobil, samotný pohon navíc může být výhodou díky okamžitému točivému momentu, i sníženému hluku a šetrnosti k životnímu prostředí a přírodě.

„Je tu spoustu věcí, které musíme spojit, aby se Jeep stal moderní a prosperující značkou, která bude udržitelnou i v příštích 80 letech,“ uvedl Christian Meunier, prezident značky Jeep. „To je pro nás obrovská výzva. Každý rok sice docházelo k malému pokroku, nyní nás ale čeká obrovská revoluce. Díky ní se Jeep stane nejekologičtějším a nejudržitelnějším výrobcem SUV na světě. Je to velká výzva, ale ta nejzajímavější.“

Meunier zároveň naznačil, že do budoucna se můžeme těšit na řadu velkých věcí, kterými myslel především čisté elektromobily. V Evropě je důležitá trojice modelů Renegade, Compass a Wrangler. Ty by se měly dočkat plug-in hybridního pohonu se čtyřkolkou, který automobilka odprezentovala v lednu. Všechny verze by měly na trh dorazit ještě letos.

„Plug-in hybridy hrají zásadní roli, protože přinášejí mnoho výhod. Dojezd 50 kilometrů pouze na elektřinu a nulové lokální emise, zároveň se ale nemusíte obávat nízkého dojezdu,“ vysvětluje lídr značky.

Bývalý generální ředitel Jeepu Mike Manley před dvěma lety uvedl, že do roku 2022 by měly být v portfoliu Jeepu čtyři elektromobily. Není však jasné, zda se tyto plány v poslední době změnily, nebo zrušily.