Nissan chystá novou generaci X-Trailu. Jak bude novinka vypadat omylem prozradil patentový úřad, který odhalil 3D model vozu. Díky tomu víme, že novinka vsadí na výraznou příď s dělenými světlomety a charismatickou masku chladiče.

Brazilský únik

O Nissanu není v poslední době zas tolik slyšet, snad jen díky výraznému propadu evropských prodejů. To ovšem neznamená, že by v Japonsku zanevřely na novinky. Opak je pravdou, jelikož se můžeme těšit hned na několik novinek, v čele s novým Jukem a také další SUV v evropské nabídce značky.

Po Juku se totiž představí nástupce až sedmimístného X-Trailu, který by měl přijít již tento rok. A právě podoba tohoto modelu, který je všude jinde známý jako Nissan Rogue, nyní prozradily patentové snímky od brazilských úřadů.

Ty dokazují, že nový X-Trail sází na opravdu výrazné křivky, jak už ostatně naznačovaly některé špionážní snímky maskovaných prototypů. Připravované novinka stylem naváže na druhou generaci malého SUV Juke, což bude znamenat výraznou masku charakteristického tvaru, doplněnou o rozdělené světlomety. V takovém případě nebudou ale kulaté jako u Juku.

Snímky, které odhalují vůz ze všech stran a to včetně interiéru prozrazují, že silueta bude i díky bočnímu prosklení podobná jako u dnes nabízené generace. Interiér sází na dnes moderní koncepci s volně stojícím displejem multimediálního systému.

Základem automobilu by měla být platforma CMF ve verzi pro velké vozy. K dispozici by měl být pohon všech kol a zřejmě z nabídky vypadnou turbodiesely, kterých se chce Nissan postupně nadobro zbavit. Nahrdit by je měly hybridy a to zřejmě plug-in hybridní technika vyvinutá Mitsubishi. Podle původních plánů se měla novinka vyrábět v Británii, ovšem brexit zapříčinil změnu těchto rozhodnutí a výroba bude probíhat doma v Japonsku.