Jak dosáhnout toho, aby váš vůz vyčníval před ostatními? Jednou z nejlepších cest je skutečně nápaditý design, jak dokazuje i podoba nového crossoverzu čínské automobilky SAIC. Ten se může pochlubit originální svislou mřížkou, která připomíná břicho velryby.

Originalita nadevše

Model Jing, jak se novinka vytvořená pro značku Roewe nazývá, je skutečně originální automobil, který si je vědom svého netradičního vzhledu. Už samotný název se dá totiž překládat jako velryba, a analogie s tímto obřím obyvatelem hlubin je více než jasná.

Svislé otvory zcela jasně připomínají břicho nějakého kytovce. I proto automobilka zvolila bílou barvu pro vystavovaný model, aby tento fakt ještě více podtrhla. Zajímavostí je, že se navíc sice jedná o koncept, ovšem ukazující automobil v téměř produkční verzi a ona svislá mřížka automobilu rozhodně zůstane.

Automobil by se měl dostat na trh během tohoto roku, přičemž hnací ústrojí ještě nebylo blíže specifikováno. Podle dostupných zpráv by se ovšem nemělo jednat o čistokrevný elektromobil.

K dispozici nejspíše budou plug-in hybridní pohony i verze vybavené konvenčními pohonnými jednotkami. Čistě elektrická verze by se pak měla objevit také, ale od představeného konceptu se bude lišit. Automobilky prozatím neřekla ani větší podrobnosti o ceně, případně kde bude vůz nabízet. Je ovšem více než pravděpodobné, že se této výsady dostane pouze zákazníkům čínského trhu.