Když byla poprvé založena Genesis jako samostatná značka, oznámila plány na řadu šesti vozidel, které by zahrnovaly kupé. Od té doby se značka Genesis soustředila na rozšíření své řady o modely s vyšším objemem, jako jsou SUV, i když brzy může konečně zaznamenat příchod specializované nabídky, jako je kupé nebo kabriolet, případně obojí.

Potvrzení plánů na produkční model

Peter Lanzavecchia, vedoucí poradního sboru Genesis National Dealer Advisory Council a majitel zastoupení Genesis v New Jersey, nedávno řekl, že kreativní ředitel Genesis Luc Donckerwolke potvrdil plány na produkční verzi modelu X Convertible a to během výročního setkání dealerů, které se konalo přibližně ve stejnou dobu, kdy byl koncept odhalen loni na podzim.

“Když to řekl na schůzce prodejců – aby to řekl před několika stovkami prodejců Genesis – je to docela dobré znamení,” řekl Lanzavecchia.

Lanzavecchia také řekl, že kupé bylo vysoko na seznamu přání prodejců, což naznačuje, že jakákoli sériová verze X Convertible bude mít pravděpodobně protějšek kupé.

X Convertible byl součástí tria konceptů označených X od Genesis. Mezi další patří původní koncept kupé X z roku 2021 a vyvinutý koncept kupé X Speedium z roku 2022 . Zatímco všechny tři jsou elektromobily, X Speedium a X Convertible mají vpředu společný design, od kterého se očekává, že se dostane do budoucích sériových elektromobilů od Genesis. Společný design se vyznačuje utěsněnou přední částí se světelnými lištami, které tvoří tvar hřebenové mřížky chladiče, která je součástí současné řady Genesis na plynový pohon.

Donckerwolke při odhalení X Convertible řekl, že všechny tři koncepty X byly vyvinuty s cílem vylepšit designový vzorec budoucích elektromobilů Genesis a zjistit, zda by nebylo možné vytvořit obchodní případ také pro maloobjemovou vlajkovou loď GT.