Peugeot 3008 nové generace bude elektrický crossover ve stylu fastback a společnost dala světu nahlédnout do interiéru vozu. Po uvedení na trh bude nový 3008 prvním Peugeotem, který bude mít nejnovější design interiéru značky nazvaný Panoramic i-Cockpit, který se pak bude šířit v celé řadě. Panoramatický i-Cockpit se pojí s designem palubní desky současných Peugeotů inspirovaným letadly, přičemž součástí nového vzhledu zůstává vícevrstvé téma.

Čím dalším překvapí?

Na rozdíl od většiny ostatních značek, kde řidič nahlíží přes volant na přístrojovku, má nastavení i-Cockpit přístroje umístěné nad řízením, takže není potřeba head-up displej. Displej přístrojového vybavení a dotyková obrazovka infotainmentu nyní sídlí v 21palcové zakřivené oblasti displeje, která je nakloněna směrem k řidiči, ale je stále přístupná pro spolujezdce na předním sedadle.

Pás částečně v barvě karoserie se táhne kolem od dveří, za oblastí obrazovky a přes horní část palubní desky.

Pod tím je velký pruh látky, na kterém spočívají výdechy krytu ovládacího panelu v klavírní černi, tlačítka pro ovládání automatické převodovky a menší dotykový displej i-Toggles, který pojme až 10 přizpůsobitelných tlačítek na obrazovce.

Stejně jako palubní deska má i středová konzola design rozdělené úrovně, přičemž strana nejblíže k řidiči se jemně zvedne, aby se setkala s palubní deskou, tvoří loketní opěrku a hraje domov pro elektronickou parkovací brzdu, kolébku hlasitosti, volič jízdních režimů a řada ovládání klimatizace.

Ve spodní části konzoly jsou umístěny držáky nápojů a odkládací prostory. Řízení je dvouramenné s kapacitními tlačítky v klavírní černi na paprscích. Podle Peugeotu se tlačítka neaktivují, dokud nejsou stisknuta úmyslně. Ambientní osvětlení se táhne přes celou palubní desku a podél dveří a odráží se na skutečném hliníkovém obložení. Řidiči si mohou vybrat jednu z osmi barev ambientního osvětlení.

Od té doby, co Peugeot před 10 lety debutoval se svým prvním sériovým vozem s i-Cockpitem, prodala společnost zhruba 10 milionů vozů vybavených interiérem inspirovaným letadlem.