Firma Foxtoys prodává více jak dvacet let modely aut a tak nikoho nepřekvapí, že některé i sama vyrábí. Právě pro výrobu modelů vznikla samostatná divize FOX18, která se soustředí na modely českých značek Škoda, Tatra, či Velorex. Nyní firma FOX18 přichází s novinkou ŠKODA Octavia WRC v měřítku 1:18.

ŠKODA Octavia WRC

Vozem ŠKODA Octavia WRC mladoboleslavská automobilka vstoupila v roce 1999 mezi nejsilnější skupinu závodních aut v rally. První závod v Monte Carlu sice moc nevyšel, ale 4. místo na Britské Rallye bylo nadějným příslibem.

Posledním oficiálním startem továrního vozu byla Kyperská Rallye v roce 2003. Vozy ŠKODA Octavia WRC se zúčastnila 48 podniků mistrovství světa, když největší úspěch zaznamenala v roce 2001 třetím místem na Safari Rallye.

Octavia WRC od FOX18

Pro předlohu kovového modelu v měřítku 1:18 se staly vozy, které startovaly na Rallye Monte Carlo v roce 2001. Jezdec Armin Schwarz vybojoval hezké čtvrté místo a Bruno Thiry obsadil osmou pozici.

ŠKODA Octavia WRC od FOX18 je již třetí osmnáctinou v pořadí a opět při prvním pohledu vidíme kvalitní reálisticky vypadající model. Model je velice dobře slícovaný, a i plastová kapota sedí neuvěřitelně přesně. Tu lze v budoucnu měnit dle aktuálního vozu – evoluce.

Detaily odpovídají věrně předloze včetně světel, klik, dveří, či antén a reg. značky. Kvalitní prosklení umožňuje si prohlédnout detailně zpracovaný interiér.

Samostatnou kapitolou je potisk modelu, který na několik detailů odpovídá skutečnému soutěžnímu vozu ŠKODA Octavia WRC. Jediná malá chybička je na voze, který řídil Bruno Thiry. Správně by měla být jiná, zepředu kratší nasávací kaplička. Pro změnu u vozu Armina Schwarze chybějí větrací otvory oken zadních dveří.

Jednička pro Octavii WRC

I přes několik drobných výtek, dáváme modelu ŠKODA Octavia WRC od FOX18 jedničku. Tento model by neměl chybět ve vitríně žádného milovníka vozů Škoda a rally.