Celkem pět vozů ŠKODA Fabia Super 2000 se objeví na startu Korsické Rally (12.-14.května), třetího podniku seriálu IRC.

Tři tovární Fabie a dva privátní týmy na startu

Kromě továrního jezdce Kopeckého, Loixe (Škoda Belgie) a Mikkelsena (Škoda UK) jedoucích s tovární podporou, se v IRC premiérově představí s privátní Fabií jedoucí Patrick Sandell (Škoda Švédsko) a chybět nebude ani Toni Gardemeister, který startuje s dalším privátním vozem. Oba zároveň startují s podporou importérů Škoda v daných zemích. ŠKODA vede aktuální pořadí značek IRC.

IRC poprvé v historii na Korsice

Celkem 14 rychlostních zkoušek asfaltové soutěže čítajících 321 soutěžních kilometrů rozdělených do třech dnů otestuje odolnost a připravenost jak jezdců, tak týmů. Každý den bude nutno přesunout veškeré vybavení do jiného servisního parku, logistickou náročnost soutěže ještě umocní soutěžní program od brzkých ranních do pozdních večerních hodin. Korsická rally se vrací ke svým kořenům, kdy soutěž povede celým ostrovem.

Jan Kopecký z továrního týmu Škoda Motorsport

“Nečeká nás nic lehkého, obyčejně bývají soutěže IRC přeci jen logisticky jednodušší. Navíc se opravdu jede od rána do večera, k tomu neustálé přesuny celého týmu. To vše má vliv na výkon, spánku nebude tolik. Na Korsice jsem v minulosti již startoval, letošní soutěž je však úplně jiná skladbou erzet, k tomu se mnohde střídá rovný rychlý asfalt se starým rozbitým povrchem. Navíc se jede v horách, kde není vidět do zatáček. O to důležitější bude naše příprava. Ale jdeme na start s odhodláním, na Kanárských ostrovech jsme zajeli skvělý závod, chceme udržet laťku naší výkonnosti hodně vysoko a stoupat pořadím šampionátu“.

Škoda vede v IRC

Škoda figuruje po úvodních dvou závodech IRC na první pozici v hodnocení výrobců a Juho Hänninen vévodí hodnocení pilotů. Freddy Loix je průběžně třetí a Jan Kopecký pátý.

 

 

Velká fotogalerie Škoda Motorsport