O víkendu 19.-21.8.2011 se jede Rallye Deutschland, na které se představí tovární tým Volkswagen Motorsport a Red Bull Škoda. Posádky obou týmů pojedou na vozech Škoda Fabia Super 2000.

Německá rally 2011

Po tři dny bude půvabný vinařský region v údolí řeky Mosely v okolí Trevíru ve znamení šestého závodu mistrovství světa SWRC. Od roku 2010 má Německá rally – k velké radosti fanoušků – zase své pevné místo v kalendáři SWRC. Příští víkend bude na programu 344 kilometrů s 19 rychlostními zkouškami. S pověstnými „vracečkami“ ve vinohradech a se známými rychlostními zkouškami jako Panzerplatte a Baumholder patří tato rally mezi klasické.

Tým Volkswagen Motorsport

Opět se představí tým Volkswagen Motorsport, který v roce 2013 vstoupí do soutěží s vozem Volkswagen Polo R WRC. Rallye Deutschland 2011 je dalším podnikem, ve kterém tým bude sbírat zkušenosti. S vozy Škoda Fabia Super 2000 se na startu objeví dvě posádky. s číslem 19 pojede domácí posádka Christian RIEDEMANN/Michael WENZEL. Naopak do vozu s číslem 20 usedne holandská naděje Hans WEIJS JR.

Tým Red Bull Škoda

Obě posádky týmu Red Bull SKODA chtějí pátek vyrazit do první rychlostní zkoušky dobře připravení. Hänninen: „Těším se na mou první Německou rally a chci tu vyhrát. Závod to bude náročný, neboť trať ještě dobře neznám. Myslím, že budeme moci využit některé varianty nastavení z jiných asfaltových soutěží série IRC, to nám určitě pomůže. Tato fáze mistrovství světa je pro mě mimořádnou výzvou, neboť neznám dobře ani německou, ani francouzskou trať. Znám to zase až v Katalánsku…..“

Především německá dvojice Hermann Gassner jun/Kathi Wüstenhagen vyhlíží domácí závod v okolí Trevíru s napětím a bude usilovat o přední umístění. Gassner jun.: „Domácí rally je pro každého jezdce samozřejmě mimořádným zážitkem. Trať a většinu rychlostních zkoušek znám velice dobře. Ještě jsem tu ovšem nejel s Fabií S2000. Testy v uplynulých dnech probíhaly perfektně, cítím se ve voze velice dobře a doufám, že se do cíle dostanu na předních pozicích.“

8 vozů Škoda Fabia S2000

Ke čtyřem továrním posádkám Škoda a Volkswagen se ještě přidají další čtyři posádky. Za volant dvou vozů Škoda Fabia S2000 usednou holandské posádky TEN BRINKE/THIERIE a VAN LOON/SCHOLTALBERS. Představí se také známá norská posádka Eyvind BRYNILDSEN/Cato MENKERUD, která dokáže být s Fábií hodně rychlá. Do posledního osmého vozu usedne estonská posádka Karl KRUUDA/Martin JÄRVEOJA.

Na startu se samozřejmě objeví i vedoucí muž mistrovství FIA World Rally Sébastien LOEB a v SWRC náš Martin Prokop s Fordem Fiesta S2000.