› ŠKODA KODIAQ a OCTAVIA: Zahájen prodej a dodávky zákazníkům na domácím trhu
› Medailisté z LOH v Riu převzali nové vozy ŠKODA KODIAQ symbolicky jako první
› Úspěšný předprodej: Objednáno takřka 3.500 vozů KODIAQ a více než 5.000 vozů modernizovaného modelu OCTAVIA
› Partnerství ŠKODA AUTO a Českého olympijského výboru úspěšně pokračuje již 25 let

SUV ŠKODA KODIAQ

Tento týden zahájila ŠKODA AUTO v České republice prodej a dodávky zákazníkům inovovaného modelu ŠKODA OCTAVIA a prvního sedmimístného SUV ŠKODA KODIAQ. Při této slavnostní příležitosti převzali medailisté z letních Olympijských her v Riu de Janeiro do užívání nové vozy KODIAQ. Luboš Vlček, ředitel ŠKODA AUTO Česká republika symbolicky předal nové vozy do rukou předsedy Českého olympijského výboru Jiřího Kejvala a pětice olympioniků.

Po úspěšné fázi předprodeje vstupuje dnešním dnem do prodeje v České republice nové SUV ŠKODA KODIAQ a výrazně inovovaný bestseller značky ŠKODA, model OCTAVIA. ŠKODA AUTO Česká republika a její síť 229 provozoven autorizovaných prodejních partnerů zároveň dnešním dnem zahajuje dodávky prvních vozů zákazníkům. Prvními přebírajícími se v Zákaznickém centru ŠKODA v Mladé Boleslavi symbolicky stali medailisté z letních Olympijských her v Riu.

„Podpora sportu je pro značku ŠKODA jedním z pilířů dlouhodobých sponzoringových aktivit, s Českým olympijským výborem spolupracujeme již 25. rokem. Velmi mě těší, že mohu dnes předat nové vozy našim nejúspěšnějším olympionikům,“ říká Luboš Vlček, ředitel ŠKODA AUTO Česká republika. „Nový model KODIAQ nabídne sportovcům elegantní design, dynamické jízdní výkony, vyspělý pohon všech kol, nejmodernější konektivitu a velkorysý prostor pro posádku i sportovní vybavení. Věřím, že se nové vozy stanou spolehlivými společníky v náročné sportovní přípravě a pomohou olympionikům k dosažení ještě lepších výsledků,“ dodal Luboš Vlček a popřál sportovcům mnoho úspěchů nejen do nadcházející sezony.

Nové vozy ŠKODA KODIAQ převzali za účasti předsedy Českého olympijského výboru Jiřího Kejvala tenistka Lucie Hradecká, skifař Ondřej Synek a kajakáři Lukáš Trefil, Jan Štěrba a Daniel Havel. Poskytování vozů nejúspěšnějším domácím olympijským reprezentantům je součástí spolupráce ŠKODA AUTO a Českého olympijského výboru, která se datuje již od roku 1992.

Dnešním dnem se završuje velmi úspěšná předprodejní fáze modelů KODIAQ a OCTAVIA. ŠKODA zaregistrovala v předprodeji téměř 3.500 zákaznických objednávek pro model KODIAQ. Předprodej výrazně modernizované modelové řady OCTAVIA byl zahájen 29. listopadu 2016 a k dnešnímu dni objednalo modernizované provedení vozů OCTAVIA a OCTAVIA COMBI již více než 5.000 tuzemských zákazníků.