Předseda představenstva společnosti Škoda Auto Vratislav Kulhánek na Autosalonu v Brně oznámil, že netrpělivě očekávané nasazení nového soutěžního vozu Škoda Fabia WRC do mistrovství světa se plánuje již za sedm týdnů při Německé rallye (24.–27.7.).

Vratislav Kulhánek prohlásil: “Toto je významný den pro společnost Škoda Auto i celý tým Škoda Motorsport. Nová Fabia WRC je klíčovou součástí strategického plánu pro nejbližší tři roky. Už úvodní testy prokázaly, že vůz má velký potenciál. Nasazení do ostrých podmínek světových rallye by mělo přinést další klíčové poznatky tak, aby byla Fabia WRC plně konkurenceschopná pro sezonu 2004. Vývoj ještě samozřejmě zdaleka není u konce, takže neočekáváme zázraky hned na prvním startu, ale jsem si jistý, že v příštích třech letech bude nová Fabia WRC dělat dobrou reklamu značce Škoda a radost našim příznivcům po celém světě. Držím týmu Škoda Motorsport palce a těším se na první start nového vozu.”

Dietmar Metrich, hlavní inženýr týmu Škoda Motorsport, říká: “Před Argentinskou rallye jsme již najezdili velké množství testovacích kilometrů na šotolině i na asfaltu. Teď, po návratu do Evropy, nabralo testování Fabie WRC ještě vyšší obrátky, protože je stále třeba dokončit řadu prací před prvním ostrým startem.”

Do prvního startu Fabie WRC v mistrovství světa zbývá posledních sedm týdnů, na finální přípravy se maximálně soustředí také piloti Didier Auriol a Toni Gardemeister. Kvůli napnutému časovému harmonogramu nebudou ani na startu Rallye Bohemia (11.–13.7).

Didier Auriol k tomu dodává: “Těšili jsme se do Mladé Boleslavi, protože tato rallye bude rozhodně stát za to. Věřím nicméně, že všichni pochopí naše priority. Máme před sebou poslední přípravy na ostrý start a Fabia WRC potřebuje naše ruce právě teď. Tvrdě na ní pracujeme – touha po úspěchu nás všechny žene k maximálnímu nasazení. Koneckonců, do Trieru to není tak daleko, takže s Tonim pevně věříme, že nás při prvním startu s Fabií WRC naši čeští fanoušci přijedou podpořit.”