Dnes Vám představím několik chromových doplňků pro Fabii.
V minulém článku jsme se zabývali vnitřkem Fabie. Nyní si představíme několik chromových venkovních doplňků. Tyto doplňky jsou výrobkem firmy Milotec, která v tomto oboru patří ke špičce.

Pro toho, kdo chce zachovat původní masku, tu máme nerezové kryty žebrování. Montáž je velmi jednoduchá a provádí se lepením. Sada obsahuje nerezové kryty, lepidlo a český návod.

Zpětná zrcátka jsou na Fabii standartně černá nebo v barvě vozu. I zde se nachází řešení jak je odlišit, aniž by jsme je museli celá měnit. Jednoduše na stávající zrcátka přilepíme chromové překryty z plastu. Sada obsahuje pravý a levý překryt, lepidlo, betaprime pro ošetření lepených ploch před vlastním lepením a český návod. Montáž je jednoduchá a překryty perfektně dosednou na stávající zrcátka.

Asi nejvíce kupovaný doplněk jsou kryty klik. Ty se dají skládat jako stavebnice z několika dílů dle vkusu majitele. Zde byly použity nerezové překryty klik a malé chromované misky pod kliku. Dále se prodávají chromované překryty klik s třemi otvory a velké chromované misky pod kliku. Kryty na kliku jsou připevněné oboustrannou lepící páskou, která je již na spodní straně překrytů, jak velkých tak malých. Misky se přilepí pomocí přiloženého lepidla. I zde je ke každé sadě přiložený podrobný český návod. Malé kryty klik (jedná se o prostor kde bývá zámek) se prodávají ve trojím provedení. A to 4+0 (čtyři plné kryty), 3+1 (tři plné kryty a jeden s otvorem pro zámek) a 2+2 (dva plné a dva s otvory pro zámek). Z toho vyplívá, že výrobce myslí na každou variantu. Opět jsou výrobky vybaveny podrobným českým návodem, podle kterého montáž zvládnou i méně šikovní jedinci.

Poslední nerezový díl, který jsme použili na naší předváděcí Fabii je lišta pátých dveří na hraně nad registrační značkou. Ta se jednoduše nalepí pomocí oboustranné lepící pásky, která je již na liště přilepená. U všech těchto doplňků je důležité řádně odmastit dosedací plochy technickým benzínem. Pokud bychom tuto část vynechali nebo málo očistili, mohlo by dojít k odlepení dílu. Z naší zkušenosti s výrobky při správném postupu vydrží i mytí v myčce. S výrobky už máme tříletou zkušenost a zatím nedošlo k žádnému odlepení nebo jinému poškození běžným užíváním vozu.

Firma Milotec připravila pro letošní rok několik dalších chromovaných výrobků, se kterými Vás včas seznámíme. Všechny dnes představené výrobky a řadu dalších najdete v našem internetovém obchodě www.skoda-shop.cz .