Někteří majitelé čtyřkolých miláčků dělají ze svých vozů pojízdná hudební studia, ale i Ti méně nároční si rádi poslechnou kvalitní hudbu. Ve většině případech je auto osazeno kvalitním radiem, ale originální reproduktory jsou ve většině případech tím sla

Ve většině případech Tito obyčejní konzumenti vyžadují za co nejméně peněz, co nejvíce muziky a my vyzkoušeli zda je to vůbec možné. Nešli jsme komponenty kupovat do tržnice, ale zvolili jsme tu nejlevnější variantu od renomovaných výrobců. Hlavní jednotkou bylo zvoleno autorádio Apine CDE-9870R, který patří k těm nejlevnějším od této značky. Jako reproduktory jsme vybrali další známou značku Magnat a nejlevnější komponentní šestnáctky Edition 216.

Nejprve jsme přistoupili k demontáží stávajících reproduktorů.Vyloupneme mřížku a odšroubujeme reproduktor, který drží čtyři šroubky. Pak už jen odpojíme kabel a středobas je demontován. Nyní se zaměříme na výškový reproduktor, kde nejprve odcvakneme stávající kryt, odpojíme kabel a vyloupneme výškáč. Nyní nastává příprava pro napojení nových reproduktorů. Zde odstřihneme stávající konektor a nacvakneme dva nové (nejlépe pozlacené). Napojení výškového reproduktoru provedeme pomocí kabelu od výrobce, který je součástí reproduktorů. Nyní přistoupíme k samotné montáži, kde si předem protáhneme již zmiňovaný kabel mezi výškařem a středobasem. Nyní je jedno kde začnete, ale my začali od shora. Vyndali jsme samotný výškový reproduktor z originálního krytu a vložili ho do trojúhelníkového krytu, napojili kabel a celý komplet vrátili na původní místo ve dveřích. Teď opět  napojíme kabely a nezapomeneme donapojit i kabel od výškáče. Dále již stačí napojený středobas přišroubovat do původních pozic a zacvaknout mřížku. Stejně pokračujeme u druhých dvěří a pak už jen stačí otočit knoflíkem volume.

Hned na první poslech bylo jasné, že hudba hraje mnohem jasněji a i basy byly výraznější. Tato změna neposouvá do kategorie hudebních soutěží, ale minimálně jsme zkvalitnili ozvučení pro každodenní jízdu do práce. Takže závěrem můžeme říct, že i za málo peněz, dostanete slušnou porci muziky.