Blíží se zimní období, kdy také začne platit vyhláška o zimních pneumatikách a my Vám chceme představit novinku zimní pneumatiku Michelin Alpin New.

Zimní období

V období od 1. listopadu do 31. března bude nutné použít zimní pneumatiky pokud se na pozemní komunikaci nachází souvislá vrstva sněhu, led nebo námraza, nebo lze vzhledem k povětrnostním podmínkám předpokládat, že se na pozemní komunikaci během jízdy může vyskytovat souvislá vrstva sněhu, led nebo námraza.

Historie firmy Michelin

Na trhu je mnoho výrobců zimních pneumatik, ale jen tak polovina z nich vyrábí opravdu kvalitní zimní pneu. My Vám dnes představíme novinku od Francoukého gumařského gigantu, kterým není nikdo jiný než firma Michelin založená roku 1889. Eduard Michelin si roku 1891 nechal patentovat nově vyrobenou pneumatiku a následně pak byla vyzkoušena i na koňském povozu. Po vynálezu automobilu přichází Michelin i s nafukovací pneumatikou.

Michelin Alpin New

Nová zimní pneumatika Michelin Alpin New patří k absolutní světové špičce. Pneumatika je určená pro rodiné vozy střední třídy, jednoprostorové a malé městské vozy. Inženýři se hlavně zaměřili  na efektivnější rozjezd, kratší brznou dráhu a životnost. Rozjezd je efektivnější o 10% a brzdná dráha se zkrátila o 5%.  Dalším důležitým faktorem je, že  Michelin Alpin New vydrží o jednu zimu déle a vyznačuje se i nižší spotřebou paliva.

SKODAHOME otestuje pneu Michelin Alpin New

Díky spolupráci mezi firmou Michelin a SKODAHOME.cz podrobíme pneumatiky dlouhodobému testu, o kterém Vás budeme průběžně informovat. Také jeden z vás bude mít šanci sadu zimních pneumatik  Michelin Alpin New vyhrát v naší soutěži, kterou příští týden odstartujeme.