Nejnovějším konceptem, který vyjel z dílny společnosti Benet Automotive v Čejeticích u Mladé Boleslavi je BT Etape. Jedná se o vůz Škoda Yeti v úpravě pick-up.

Benet Automotive

Společnost Benet Automotive je známá výrobou konceptů pro našeho největšího výrobce vozů, automobilku Škoda. V Čejeticích u Mladé Boleslavi postavily i koncep Mission L, který předznamenal tvary nového Rapidu. Vznikly zde i vozy pro tuningový sraz ve Wörthersee Fabia RS 2000, Citigo WRC a DJ car.

BT Etape

Posledním počinem společnosti Benet Automotive je projekt BT Etape. Jedná se o předělávku klasického vozu Škoda Yeti na sportovní pick-up. Hned na první pohled nás upoutá vyvážená karoserie s rozšířenými blatníky a v nich se skrývají dvacetipalcová nízkoprofilová kola pod kterými se skrývají velké kotouče s červeně lakovanými brzdiči.

Pick-up BT Etape má pod kapotou benzínovou jednaosmičku TSI svýkonem 118 kW. Ta svůj výkon přenáší přes dvojspojkovou automatickou převodovku DSG na podvozek, který má pohon všech kol. Deseti paprsková kola navrhl opět BT Design a jsou obuta do pneumatik 245/30 ZR 20.

I interiér každého zaujme, i když nezáří právě praktičností. Na první pohled vás upoutá jeho červeno-bílé zbarvení, ve kterém jsou i obě závodní sedačky Sparco osazené čtyřbodovými pásy.  Zkrátka nepřišla ani přístrojová deska opět nastříkaná do červeno – bílé kombinace a osazené dvoudinovým radiem Swing.

Co dál?

Jak nám v Benet Automotive prozradili, tak přípravné práce na projektu BT Etape vznikly vloni na podzim a letos v lednu začaly samotné práce na voze. BT Etape vznikl byl prvně představen v Lipsku. Pro zájemce o BT Etape je Benet Automotive schopen rozjet malosériovou výrobu, kde se počítá spíše s pohonem jen jedné nápravy a několika dalšími menšími úpravami, aby  vůz splňoval vyhlášku silničního provozu. Cena úprav se bude pohybovat někde kolem 1,2 miliónu korun. 

Fotogalerie Benet Automotive

Dále nám v Benet Automotive prozradily, že ve výrobě prototipů budou i nadále pokračovat a pohrávají si i s myšlenkou výroby vlastního sportovního vozu.