Půl roku po uvedení do prodeje pětidvéřové varianty modelu Škoda Citigo, přišla firma Abrex i s třídvéřovým provedením modelu v měřítku 1:43.

Škoda Citigo

Začátkem roku představila automobilka Škoda svoji sedmou řadu, kterou vstupuje do segmentu malých vozů. Škoda Citigo se vyrábí ve dvojím provedení, tří a pětidvéřová karoserie.  Designerům se podařilo vtisknout vozu výrazný vzhled a na první pohled sdělit: toto je nová ŠKODA. Lamelová maska chladiče lemovaná chromovaným rámečkem a precizně tvarované světlomety dodávají vozu typickou tvář značky ŠKODA.

Skvělou práci odvedli designéři i v oblasti o uspořádání karoserie. S délkou 3,56 metru, šířkou 1,65 metru a výškou 1,48 metru patří Citigo mezi nejkompaktnější vozy nabízené v tomto segmentu. Objem zavazadlového prostoru činí 251 litrů. Sklopením opěradel zadních sedadel vzroste tento objem na 951 litrů.

Škoda Citigo 3doors – 1:43

Nyní se blíže podíváme na novinku z produkce firmy Abrex. Jedná se o specialistu na modely Škoda v různých měřítkách (1:72, 1:43, 1:24, 1:18). Již jak jsme uvedli i u pětidvéřové varianty, hned na první pohled působí model velmi věrným dojmem.

Po vyndání z krabičky, náš pohled nejprve zabloudil na kola, kde se již také objevily nové znaky (pětidvéřový model měl staré). Dále jsme se zaměřili na boční okna, která u třídvéřového modelu vypadají mnohem lépe, než u jeho pětidvéřového předchůdce. Opět pozitivně hodnotíme gumová zrcátka, která jsou méně náchylná k ulomení, než plastová. Ani zde jsme se nedočkali barevné změny v interiéru, který na nás působil již minule dosti stroze, ale na vině je jeho černá barva.

SKODAHOME.cz známkuje

Dvojkou, jako ve škole, jsme v minulém testu oznámkovali pětidvéřovou variantu modelu Škoda Citigo.  Na třídvéřovém provedení je vidět, že výrobce firma Abrex vylepšila některé nedostatky,  a proto modelu dáváme lepší dvojku. Lepší známku si Škoda Citigo 3doors – 1:43 vysloužila díky lepším oknům, ale stále nám nesedí černý interiér. I přes některé výtky model všem milovníkům okřídleného šípu SKODAHOME.cz doporučuje.