Knižní nakladatelství Grada vydává další publikaci v edici Retro s tématem „Škoda 1202“. Kniha nám přibližuje populární stejšn, jenž byl předchůdcem velmi rozšířených dvanácettrojek.

Škoda 1202 – Mewald Jiří

Automobil je dnes běžným spotřebním zbožím, které se po použití zahodí a nahradí novým. Kniha Škoda 1202 nás ale vrací do doby, kdy se automobily počítaly ke členům rodiny a byly opatrovány tak, aby svému majiteli sloužily dlouhá desetiletí. Mnozí dodnes vděčně vzpomínají na nezdolné pomocníky, kterými pro ně byly stejšny Škoda 1200, 1201 nebo 1202.

Představovaly také výrazné předěly v historii naší největší automobilky – Škoda 1200 byla první škodovkou s celokovovou karoserií a Škoda 1202 byla poslední s páteřovým rámem, motorem vpředu a pohonem zadních kol.

Kniha podrobně popisuje jednotlivé modely a jejich různé verze. Obsahuje detaily z historie výroby zaznamenané při rozhovorech s pamětníky a dosud nezveřejněnou kariéru stejšny v automobilových soutěžích.

Edice Retro

Publikace Škoda 1202 v nakladatelství Grada, rozšiřuje edici RETRO, jejíž některé knihy jsou zaměřeny na vozy s okřídleným šípem ve znaku. Na pultech naleznete tituly „Spartak, Octavia, Felicia“, „Škoda 1000 MB“, „Škoda 1203“ a „Škoda Populár a Rapid“.  A tu to čtveřici nyní doplňuje poslední škodovácká publikace se 160 stranami „Škoda 1202“.

Knihy z nakladatelství GRADA Publishing, a.s., U Průhonu 22, 170 00 Praha 7, www.grada.cz.

Související články:
Knihy o vozech Škoda – edice Retro
Škoda Populár a Rapid – edice Retro