ŠKODA Rapid Spaceback je prvním hatchbackem značky ŠKODA v nižší střední třídě, kde se snaží vyplnit prostor mezi modely Fabia a Octavia. Nyní ho uvedla na trh i firma Abrex v měřítku 1:43.

ŠKODA Rapid Spaceback

Emocionální náboj nejmladšího modelu značky ŠKODA vynikne zejména při pohledu z boku a zezadu. Silueta se štíhlými sloupky je sportovně protažená. Na optické dynamice se podílí také rozvor o délce 2 602 milimetrů. Vysoká, ostře tvarovaná linie Tornádo vytváří na boku vozu jasný kontrast světla a stínu. Novinka je dlouhá 4 304 mm, to je o 179 mm méně, než u modelu Rapid se splývavou zádí. Kratší zadní převis posiluje dynamický vzhled kompaktního hatchbacku.

ABREX

Firma Abrex je hlavním výrobcem modelů s okřídleným šípem ve znaku, které na trh dodává hned v několika měřítkách. Nejrozšířenějším je 1:43, kde zájemci naleznou více jak tři desítky modelů s okřídleným šípem ve znaku. Dalším měřítkem jsou osmnáctiny, kde jsou modely zpracovány až do nejmenších detailů.  U měřítka 1:24 naleznete již otevírací dveře a kapoty. Nejmenšími modely, které firma vyrábí,  jsou v měřítku 1:72.

ŠKODA Rapid Spaceback 1:43

Abrex  doplnil  modelů v měřítku 1:43 o další vůz, kterým je ŠKODA Rapid Spaceback. Již tradičně si ho zájemci budou moci koupit v těch barvách, ve kterých se prodává i skutečný vůz. Na první pohled zaujme věrnost se skutečným vozem a spasovatelnost modelu  kupující získávají opravdu kvalitní model.

Venkovní zpětná zrcátka dostala místo stříbrné odrazové plochy (ŠKODA Rapid) pěkné zrcadlové nálepky. Pouze nevíme, proč výrobce nyní zvolil tvrdý plast, místo dřívějších gumových – ohebných. Stále nejsme spokojeni s barvou interiérů, kde by více v modelech vynikla světlejší barva, než černá.

SKODAHOME.cz známkuje

Již se stalo tradicí, že závěrem představení nového modelu ho oznámkujeme podobně jak ve škole.  Dnes se nám do ruky dostal opravdu dobrý model a až na námi, již připomínkovaný interiér (více by se nám líbil světlejší, kde více vynikne propracovanost) dáváme modelu jedna méně.  V současné době si z modelů Škoda od firmy Arex můžete udělat výjimečnou sbírku jak nových, moderních vozů, tak starších veteránů.