Ochrana vozidel se vždy skládá z několika na sobě nezávislých ochran, které buď přímo či nepřímo zabraňují nebo znemožňují krádež Vašeho vozidla. My jsme se zaměřili na vozy velikosti ŠKODA Fabia, kde je základem pojištění v kombinaci např. tajný vypínač, zámek řadicí páky, VIN kód na oknech či zamykací páka pedálů.

DEFEND VIN.PRO.TEC

Společnost DEFEND CZECH REPUBLIC s.r.o. představila další novinku z řady doplňkových produktů – DEFEND VIN.PRO.TEC, která přispívá ke snížení rizika odcizení vozu a doplňuje skupinu produktů a služeb společnosti Defend. Jde o trvalé vyleptání VIN kódu na skla vozidla, který jednoznačně identifikuje vůz. Společnost tak naplňuje své krédo – chránit vozidlo klienta proti krádeži, nebo nehodě komplexněji – před i po případné ztrátě.defend-VIN-24

Leptání VIN kódu

Leptání VIN kódu na skla automobilů je na trhu několik technologií, ale nás nejvíce oslovil produkt DEFEND VIN.PRO.TEC, jen přímo navazuje na zámek řadící páky DEFEND LOCK, jen na našem voze již máme. I u DEFEND VIN.PRO.TEC prodejce nabízí DEFEND GARANCI v hodnotě 3 000 Kč.

Nyní přejdeme k samotnému leptání VIN kódu na skla automobilu. Zde máme dvě možnosti. Buď si najdeme servis kde odborně provádějí leptání DEFEND VIN.PRO.TEC, a vše necháme na odbornících, nebo si ho můžeme pomocí sady určené pro jeden vůz vyleptat sami.

Prvním krokem je příprava šablon pro leptání. My jsme zvolili kombinaci VIN kódu a loga SKODAHOME.cz. Následuje důkladné očištění okna v místě, kde budeme leptat a poté na okno nalepíme šablonu s příslušným VINkem, či jiným nápisem nebo logem.

Nalepenou šablonu potřeme přípravkem pro leptání a necháme asi 10 minut působit (délka působení přípravku záleží na teplotě). Při nanášení si dáme pozor, aby se leptající přípravek nedostal mimo obrys šablony. Musíme si také dávat pozor, abychom přípravkem na leptání nepotřísnily jiné části okna či karoserie.

Po ukončení reakce leptajícího přípravku na okno, odlepíme šablonu a místo řádně otřeme suchým hadrem. I když v prvním momentu není vyleptané VIN zářivě viditelné, časem dojde k ustálení procesu a celý leptaný nápis více zviditelní. Posledním krokem je nalepení dvou nálepek (doporučeno na přední dveře), které nenechavé lapky na první pohled upozorní, že vozidlo je chráněno označením vinka od DEFEND VIN.PRO.TEC.

Pro zájemce klubu SKODAHOME máme dobrou zprávu, že v naší dílně jim vyleptáme VIN kód včetně loga SKODAHOME od firmy DEFEND VIN.PRO.TEC. za klubovou cenu.