Šestého října roku 1963 se na start prvního ročníku Rallye večerní Prahou, díky Autoklubu Bílá Labuť postavili první soutěžící. Počáteční obavy z nehod způsobenými řidiči, kteří zlákáni honbou za vítězstvím přestanou dodržovat dopravní předpisy, se nenaplnily. Byla tedy založena nová tradice branně-orientačního závodu, který má za úkol především vychovávat lepší, šikovnější a slušnější řidiče.

54. RALLYE VEČERNÍ PRAHOU – 7. října 2017

Rallye Večerní Prahou píše svou tradici již od šedesátých let minulého století a jeho účastníky byli v minulosti i závodníci, kteří se pak profesionálně věnovali rallye sportu. Některé z nich bychom rádi představili i v rámci doprovodného programu.

Cílem akce je prověřit řidičskou zdatnost, orientační smysl, znalosti a dodržování pravidel silničního provozu zúčastněných řidičů – automobilových nadšenců z řad široké veřejnosti. Hlavním mottem je bezpečnost silničního provozu, což je v dnešní době zvláště aktuální.

Soutěžící jsou rozděleni do čtyř kategorií, muži, ženy, elektromobily a veteráni. Tyto kategorie budou hodnoceny samostatně a na závěr bude vyhlášen i absolutní vítěz závodu, který je hodnocen podle času a nejmenšího počtu trestných bodů.

Start a doprovodný program letošního 54. ročníku se bude opět konat na Výstavišti Holešovice ve spojení s automobilovou výstavou AUTOSHOW a to v sobotu 7. října 2017.

Pořadatelem této amatérské soutěže, která vede ulicemi hlavního města Prahy je Autoklub Bílá Labuť, spolupořadatelem je Chrysler Club Czechoslovakia a organizátor společnost PROMOTÝM PRAHA.