V 50 – 70 letech minulého století byly řidičské rukavice nedílnou součástí vozu. Volat byl v té době z tvrdého chladného materiálu a dotek s ním nebyl zcela příjemný. V současné době můžeme mluvit spíše o image.

Pokud rukavice, tak od tradičního výrobce NAPA Dobříš

Otestovali jsme bezprstové řidičské rukavice, ve kterých se dobře řídí, ovládají se palubní přístroje, včetně dotykového displeje. My jsme si k vyzkoušení vybrali tenké černé jednoduchého střihu. Základem je správná volba rukavice. Podle tabulky velikostí, kterou má firma NAPA na svých stránkách jsme si vybrali číslo velikosti 8,5 a rukavice nám opravdu padly jako druhá kůže.

NAPA – tradiční český výrobce kožených rukavic

Již od svého založení v r. 1993 patří mezi největší výrobce kožených rukavic v České republice. Během následujících let firma NAPA svoji produkci kožených vycházkových rukavic postupně rozšířila o některé další druhy rukavic, zejména speciální účelové, sportovní a v současné době patří mezi špičku ve výrobě řidičských rukavic. Firma NAPA dodává rukavice jak na tuzemský trh, tak do zahraničí.

Rukavice jsou nedílným doplňkem historického vozidla a více se dočtete na stránkách SKODAKLASIK.cz v článku „Řidičské rukavice“.