Volkswagen Beetle má po celém světě obrovské množství fanoušků a mezi nimi jsou i Američané. Ti se nyní rozhodli dát Broukovi svou lásku najevo skutečně velkolepě.

Mega Beetle

Učinil tak Scott Tupper, který si se svým otcem postavil vlastního brouka, většího a také mnohem výkonnějšího, než je zvykem. Výsledek dostal pojmenování Huge Bug a vypadá velice monumentálně.

Nejdříve si tvůrci naskenovali klasického Brouka z roku 1959. Získaná data následně v počítači jednoduše vynásobily v daném měřítku což jim vyplivlo potřebné údaje pro výrobu nových karosářských dílů. Ty kopírují naprosto přesně originál, ovšem jsou podstatně větší. Huge Bug je ve finále dokonce větší než Hummer.

Tvůrci si navíc původně mysleli na ještě větší automobil. Ten by však již nemohl legálně vyjet na silnice. Hmotnost tohoto Broučka již tak dosahuje 2,8 tuny. Podvozek poskytl pick-up Dodje a zajímavý je motor, který pochází z Dodge Magnum. Jedná se o 5,7 litrový osmiválec. Ten spolupracuje s automatickou převodovkou. Ovšem při pohledu do interiéru to vůbec není znát.

Huge Bug totiž dost ovladač převodovky, který vypadá jako tradiční řadicí páka a nechybí ani tři pedály. Ten levý však není spojkový, ale kopíruje brzdový pedál. Tvůrci také použili přístrojový panel z Dodge, ovšem ve jménu zachováni pořádné retroatmosféry byla ukryta za tradiční palubní desku. Ovšem moderní panel se může a přání řidiče objevit i během jízdy po stisknutí jediného tlačítka.

Ve výbavě nechybí ani současné komfortní prvky. Přerostlý brouk tak nabízí posilovač řízení. Klimatizaci či vyhřívaná a ventilovaná sedadla.