Brzdy jsou důležitým bezpečnostním prvkem vašeho vozidla. Ovlivňují jak komfort jízdy, tak pečují nejen o naši bezpečnost, ale také o bezpečnost našeho okolí. BREMBO je jedním z předních výrobců brzdových produktů.

Trochu historie

Společnost BREMBO byla založena v roce 1961 a letos slaví 60. výročí. V 75. roce dokonce požádal o spolupráci Enzo Ferrari, s nímž BREMBO začalo dodávat brzdy pro nejprestižnější závodní vozy Formule 1. BREMBO brzy začala také partnerství s dalšími známými výrobci automobilů, jako jsou Mercedes, Porsche, BMW, Nissan nebo Chrysler .

Na českém trhu je přítomna již deset let a používají ji nejen superauta, ale i majitelé české značky ŠKODA. BREMBO vyrábí brzdové kotouče Brembo Standard, Brembo Max, Brembo Sport a také brzdové destičky Brembo a v neposlední řadě brzdové sady Brembo Gran Turismo a Brembo Gran Turismo Racing pro náročné uživatele.

BREMBO pro vozy ŠKODA

Řidičům, kteří chtějí zlepšit svůj jízdní komfort, nabízí BREMBO několik možností. Nejjednodušší a nejméně nákladná výměna brzdových destiček. Brzdové destičky BREMBO pasují na všechny modely Škoda a pasují i ​​na standardní kotouče.

Brzdové kotouče, které BREMBO vyrábí, však doporučujeme měnit ve vysoké kvalitě současně s destičkami. Zde si kupující může vybrat jedno z několika cenově dostupných pravítek. Liší se hlavně v tom, co zákazník od brzd požaduje. Pro běžné uživatele doporučujeme brzdové kotouče Brembo Standard, Brembo Max nebo Brembo Sport a vysoce brzdové destičky Brembo.

Pro moderní vozidla ŠKODA doporučujeme sady brzdových destiček, které kromě destiček obsahují i ​​montážní příslušenství. To zahrnuje distanční podložky a upevňovací šrouby, včetně retenčního lepidla. Zde cena nepřesahuje ostatní výrobce. Asi nejjednodušším nákupem pro koncového spotřebitele je internetový obchod, kde si díky vyhledávači vybere správné brzdové destičky kdokoli.

BREMBO pro náročné

BREMBO myslí i na náročné zákazníky, kteří jezdí se silnými vozy. Zde má majitel vozu k dispozici všechny brzdové soupravy Brembo Gran Turismo a Brembo Gran Turismo Racing. Tyto sady dramaticky zlepší brzdný účinek vašeho vozidla a současně zvýší bezpečnost při sportovní jízdě.

Závěrem

Sami jsme měli možnost nainstalovat brzdové kotouče, včetně destiček BREMBO, do naší ŠKODA Octavia. Výsledek byl patrný okamžitě po několika brzdách. Účinnost brzd byla výrazně zvýšena a dobře si poradily i s brzděním naloženého auta vysokou rychlostí na dálnici.

Ani při prudkém brzdění nedošlo k přehřátí a následnému kroucení kotouče. Tachometr byl také vyšší než u konvenčních disků a desek.