S ucelenou nabídkou AV techniky vstoupila do Čech americká značka Boss Audio Systems s více než 20letou tradicí na tamnějším trhu. Dnes Vám představíme komponentní reproduktory Boss OHC62CS.
Tyto šestnácticentimetrová kompa převyšují ve své kategorii všechny ostatní hliníkovým litým košem velkého reproduktoru a výškovým reproduktorem v hliníkovém pouzdře.  Už při otevření krabice si myslíte, že máte v ruce mnohem dražší reproduktory. My jsme je namontovali do Olinovi Fabie, která je postavena dle parametrů EMMA. Zde jsme je podrobili porovnání s komponentnímy reproduktory, které stojí třikrát více a mají též hliníkový koš.

Jak už jsme zmínili, koš středobasu komponentního reproduktoru Boss OHC62CS je vyroben z hliniku. Ze stejného materiálu je vyroben i kryt magnetu. Membrána je vyrobena z polypropylenu a opírá se o papírový kónus. Výškový reproduktor s membránou z plastu a o průměru 25 mm, je usazen do hliníkového pouzdra připraveného k zapuštění, napřiklad do přístrojové desky. Je pamatováno i na ty, co by ho chtěli namontovat na vrch přístrojovky. U zapuštěné verze nás zaujolo mírné natáčení výškáče. Firma Boss nešetřila ani na výhybce, která je opravdu kvalitní. Když jsme je vzali prvně do ruky, napadlo nás pokud budou hrát alespoň tak jak vypadají, nemají chybu.

Jejich montáž do Fabie proběhla bez problémů a už jsme jen očekávali jak budou hrát. Přehráli jsme několik hudebních žánrů a neopomněli jsme ani DVD DD 5.1. Hned první tóny, které jsme znich uslyšeli, nás překvapily tonovou čistotou a  přesností. Po delším zaposlouchání přírodní nástroje nevyznívaly tak přesvědčivě, jako elektronické klávesy, kde velký kus práce odvádějí výškové reproduktory. Možná jsme očekávali trochu více basů, ale i tuto pasáž zvládaly Boss dobře. Co je asi nejdůležitější je cena. Pokud vezmeme v úvahu, že celý set stojí dvaapůl tisíce, tak naše hodnocení zní výborné. V poměru cena/výkon se řadí ve své kategorii na přední pozice.

Závěrem mohu jen říci, že v poměru cena/výkon se řadí ve své kategorii na přední pozice. Tím, že naši členové ještě získají u Boss slevu 10% a  cena se tím pohybuje nad hranicí dvou tisíc,  získáváte za málo peněz, hodně muziky.