Současně s uvedením nového modelu pětidvéřového vozu Škoda Citigo, představil i Abrex zmenšeniny tohoto městského automobilu.

Citigo ala Abrex

Automobilka Škoda nedávno představila pětidvéřovou verzi městského vozu Škoda Citigo. Dá se říci, že současně přišel i Abrex s modely v měřítku 1:43 a 1:72. Skutečný automobil jsme Vám představili dosti podrobně a nyní se podobně podíváme i na abrexácká miniauta.

Škoda Citigo 1:43

Na první pohled ještě v krabičce působí model velmi věrným dojmem. Po vyndání a podrobnějším prohlédnutí jsme ocenili i nové znaky jak na přední kapotě tak i u pátých dveří. Bohužel na kolech jsou stále staré znaky. Okna lícují s modelem, pouze u prostředního sloupku působí trochu divně. Pozitivně hodnotíme gumová zrcátka, která jsou méně náchylná k ulomení než plastová. Interiér na nás působil dosti stroze, ale na vině byla jeho černá barva.

Škoda Citigo 1:72

Každé zmenšení modelu přináší pro výrobce jeden velký oříšek. Vypořádat se s detaily, které velký model přibližují co nejvíce skutečnosti. Druhým dnešním modelem je opět Škoda Citigo, ale tentokrát ji Abrex zmenšil 72 krát. I zde model působí věrným dojmem a vyrovná se svému většímu sourozenci. Prosklení působí mnohem lépe, než u většího modelu. I zde by se hodila jiná barva interiéru.

SKDAHOME.cz známkuje

Nejprve oznámkujeme model Citigo v měřítku 1:43, kterému dáváme za dvě. Hlavní příčinou snížené známky jsou okna kolem prostředního sloupku. Stejnou známku dáváme i menšímu modelu Citigo v měřítku 1:72, kde se nám moc nelíbila přední kapota. I přes tyto drobnosti oba dva modely  doporučujeme a neměly by chybět v žádné sbírce zaměřené na značku s okřídleným šípem ve znaku.

http://www.youtube.com/watch?v=OiVg6iQJVBQ