Deset dnů po novém roce uvedla firma Abrex další novinku na modelářský trh. Je jím Škoda Praktik, který vznikl odvozením od modelu Škoda Roomster a Abrex ho vyrobil v měřítku 1:43.

Škoda Praktik

Pomocník, který je připraven Vás plně podpořit při naplňování Vašich podnikatelských cílů, se jmenuje Škoda Praktik. Dvoumístný užitkový automobil Vám nabídne komfort, snadnou ovladatelnost i reprezentativní vzhled. Zároveň je ale dostatečně velký pro potřeby drobných i středních podnikatelů (nákladový prostor poskytuje 1 900 l). Praktik je postaven na platformě Roomstru a má s ním shodnou i většinu dílů.

Do nákladového prostoru je pohodlný přístup ze tří stran díky širokým a vysokým bočním dveřím a rozměrným výklopným pátým dveřím. Bezpečné uchycení nákladu v nákladovém prostoru umožňuje šest ok na bocích třídílné podlahy. Délka ložné plochy je 1605 mm, šířka 1434 mm (mezi podběhy 1016 mm), výška nákladového prostoru je 990 mm. Pro náklad je tak k dispozici objem 1900 l a na tak malý vůz vysoká užitečná hmotnost: Praktik uveze až 550 kg a při použití 15″ kol až 640 kg. Pokud nepotřebujete běžnou výšku nákladového prostoru, můžete si nechat namontovat vyrovnávací podlahu. Nakládat pak můžete i EURO palety pomocí vysokozdvižného vozíku.

Abrex

Firma Abrex je hlavním výrobcem modelů s okřídleným šípem ve znaku, které na trh dodává hned v několika měřítkách. Nejrozšířenějším je 1:43, kde zájemci naleznou více jak čtyři desítky základních a  řadu tematicky zaměřených modelů (taxi, policie …) vozů Škoda. Dalším měřítkem jsou osmnáctiny, kde jsou modely zpracovány až do nejmenších detailů.  U měřítka 1:24 naleznete již otevírací dveře a kapoty. Nejmenšími modely, které firma vyrábí,  jsou v měřítku 1:72.

Škoda Praktik 1:43

Model v měřítku 1:43 vozu Škoda Roomster patří již k těm starším, které má Abrex ve svém programu. Nyní výrobce přišel s jednoduchým řešením, a hned vznikl další model škodovek. Ale někdo si řekne, jen dali do barvy okna, ale opak je pravdou. Jako u opravdového automobilu se největší změna skrývá uvnitř. I u modelu je přepracován kompletně interiér, který neobsahuje v zadní části sedačky, ale navíc je doplněn přepážkou za předními sadadly.

SKODAHOME.cz známkuje

Model se řadí k těm lepším, které z Abrexu „vyjely“ a jen oko odborníka pozná některé nedostatky. Tím prvním jsou kola, která nám připadají na základní verzi (14´) velká a spíše nám připomínají natuněného praktika. Ale na druhou stranu, některým sběratelům udělají radost. Dále jsme si všimli, zvláště u stříbrné verze, jiného odstínu barvy na bočních zadních oknech.

Závěrem opět přistoupíme ke známkování. Nejprve uvedeme, že model řadíme k těm zdařilejším – realističtějším modelům škodovek od firmy Abrex. Po shrnutí +/- dáváme modelu lepší dvojku a těšíme se na další modely našeho největšího výrobce modelů s okřídleným šípem ve znaku.