• Úřadující vicemistři Evropy v rallye ERC-2 na startu 51. ročníku Rallye Šumava
• Špičková technika v podobě Fabie R5 premiérově v novém klientském týmu Klokočka ŠKODA Czech National Team posádky Štajf – Rajnoha
• Náročná šumavská rallye byla první soutěž Vojtěcha Štajfa v jeho kariéře vůbec

Klokočka ŠKODA Czech National Team

Nový tým Klokočka ŠKODA Czech National Team nastupuje do své premiérové sezony legendární soutěží Rallye Šumava Klatovy. Posádka Vojtěch Štajf – František Rajnoha v pátek 29. dubna 2016 odstartuje s vozem ŠKODA Fabia R5 vstříc Mistrovství České republiky se šťastným startovním číslem 11. Cílem je dovézt novou techniku do sobotního klatovského cíle v pořádku, sbírat zkušenosti a důstojně soupeřit s ostatními vozy kategorie R5, kterých se na start 51. Rallye Šumava Klatovy postaví rovná desítka.skoda-fabia-R5-stajf-01-1

ŠKODA Fabia R5

„Vše pro nás bude nové, proto si nedáváme konkrétní cíle na umístění. Jistě, že bychom rádi byli do první pětky, ale není to priorita. Tou je zdárné dokončení 51. Rallye Šumava Klatovy a hlavně sbírání dat a zkušeností se zcela novou technikou ŠKODA Fabia R5, se kterou jsme ostrou rallye nikdy nejeli. Už z testu ale bylo patrno, že vůz má obrovský potenciál, s nímž je třeba postupně pracovat,“ před startem prohlásil Vojtěch Štajf, pilot Fabie R5 klientského týmu Klokočka ŠKODA Czech National Team. Úřadující vicemistr Evropy v rallye ERC-2 do šumavské rallye nastoupí se svým tradičním navigátorem Františkem Rajnohou, pro něhož je nová technika rovněž zajímavá. Mezi zúčastněnými nebude na Šumavě chybět ani spoluzakladatel týmu Karel Janeček.

Rallye Šumava Klatovy 2016

Náročná Rallye Šumava byla v roce 1995 vůbec první soutěží Vojtěcha Štajfa, tehdy ještě v roli kopilota. Letošní ročník je tedy už jeho šestnáctým startem v západočeské soutěži s centrem v Klatovech a servisní zónou v Janovicích nad Úhlavou. „Šumava je velmi složitá, ještě předevčírem tady sněžilo a podmínky na trati jsou velmi různorodé. Přestože Šumavu velmi dobře znám, mám ke zdejším erzetám velký respekt i proto, že jsem zde v roce 2009 zažil svoji největší havárii kariéry a není tady jednoduché udržet koncentraci,“ připomíná Štajf náročnost podmínek na Šumavě. Naposledy na Šumavě Vojtěch Štajf nastoupil v roce 2013 v rámci českého mistrovství, tehdy ještě za volantem produkčního Subaru Impreza STI. To nebylo zdaleka tak rychlé jako nová Fabia R5 a tak se posádka například už při seznamovacích jízdách musela nově sladit – zjednodušit rozpis poplatný většímu tempu v kokpitu Fabie R5.

„Jsme pozitivně naladění a moc se těšíme na novou výzvu, kdy konečně můžeme promluvit i do absolutního pořadí. Zároveň jsme v očekávání fanoušků, kterých uvítáme hodně už kvůli atraktivitě startováno pole, kde nastoupí kromě nás ještě dalších devět speciálů R5 včetně továrního týmu ŠKODA Motorsport, silné vozy WRC nebo Porsche. Na Šumavě můžeme jen překvapit, na druhou stranu jsme závodníci a nedáme svou kůži lacino. Fandové se určitě mají nač těšit a ti, kteří se na šumavskou rallye nedostanou, můžou počínání týmu Klokočka ŠKODA Czech National Team sledovat i z domova,“ připomněl Štajf mediální podporu novým videotýmem, který bude na facebooku Racing 21 a prostřednictvím videí na partnerských webech www.auto.cz a www.isport.cz zprostředkovávat sestřihy z jednotlivých etap 51. Rallye Šumava Klatovy. Zároveň byl spuštěn týmový web, kde na adrese www.racing21.cz naleznete všechny potřebné informace o dění uvnitř.

Posádka Štajf – Rajnoha na voze ŠKODA Fabia R5 poveze pěkné startovní číslo 11, které bude spolu s jedinečným zeleno-šedým designem jasným identifikátorem nové akvizice velkého českého mistráku v rallye, do kterého se Vojtěch Štajf opět vrací. Letošní ročník Rallye Šumava začíná v pátek 29. dubna 2016 v 17:00 startem z náměstí v Klatovech, aby se posádky ihned přesunuly na atraktivní „čínovský okruh“ na okraji města. Na krásné náměstí se celé startovní pole pak vrátí v sobotu v 18 hodin, kdy je po celkem 150 ostrých kilometrech rychlostních zkoušek plánována cílová rampa.