Na 63. mezinárodním autosalonu ve Frankfurtu představí Škoda Auto řadu novinek. Hlavním exponátem je nový Superb Combi. Škoda Superb Combi má ambice navázat na úspěchy limuzíny, která si za prvních dvanáct měsíců našla po celém světě více jak dvaačtyřicetSuperb Combi zaujme nadprůměrnou nabídkou prostoru a komfortu s nezaměnitelným designem a typickou tváří značky Škoda. Dlouhý rozvor a linie střechy klenoucí se do mírného oblouku dodávají vozu vyvážené proporce, které navíc vytváří nadstandardní prostorové poměry pro cestující i zavazadla. Nový Superb Combi je dlouhý 4838 mm, široký 1817 mm a vysoký 1510 mm. Zavazadlový prostor představuje, jako tradičně u vozů Škoda, špičku ve své třídě. Pojme 633 litrů, resp. 1865 litrů při sklopených zadních sedadlech, což v tomto segmentu nedokáže nabídnout žádný jiný vůz. Základní cena modelu Superb Combi s výkonným benzinovým agregátem 1,4 TSI/92 kW a šestistupňovou manuální převodovkou začíná v ČR na 589.900,- Kč.

Novinkou, poprvé představenou ve voze Škoda, jsou na přání dodávané elektricky ovládané páté dveře. Při jejich otevření se navíc roletový kryt zavazadlového prostoru automaticky odsune do střední polohy a uvolní tak větší plochu pro manipulaci se zavazadly. Nízká nákladová hrana a podlaha, kterou je možné při otevřených pátých dveřích vysunout až nad zadní nárazník, podstatným způsobem ulehčují nakládání rozměrnějších předmětů. Poprvé v historii vozů Škoda bude možné vybavit vůz značky Škoda také systémem KESSY pro startování, odemykání a zamykání vozu bez použití klíče. Vysílač impulsů komunikuje s řídicí jednotkou ve voze a při dotyku kliky odemkne či zamkne dveře. Motor se startuje a vypíná pomocí tlačítka umístěného vpravo na sloupku volantu.„Superb Combi přináší mnoho nových technologií a inovativních prvků. Spolu s vozem Yeti jsou ilustrací pokroku společnosti Škoda Auto, která se neustále vyvíjí. Nová vlajková loď společnosti je dalším logickým krokem vpřed a zároveň navázáním na tradici značky. Věřím, že Superb Combi svým designem typickým pro značku Škoda, inovacím, které přináší, stylovou elegancí a praktickými řešeními osloví široké spektrum zákazníků. Vytvořili jsme jedinečný vůz pro každou příležitost“, řekl Reinhard Jung, předseda představenstva Škoda Auto.

Paleta motorů nového modelu Superb Combi odpovídá nabídce limuzíny Superb. Volit lze ze tří zážehových (1,4 TSI/92 kW, 1,8 TSI/118 kW a 3,6 FSI V6/191 kW) a dvou vznětových (2,0 TDI PD/103 kW a 2,0 TDI CR DPF/125 kW) motorů. Všechny agregáty pracují s přímým vstřikováním paliva a dosahují tak nízkých hodnot spotřeby a emisí. Nový Superb Combi bude na přání dodáván s elektricky ovládanou dvoudílnou panoramatickou střechou. Při silném slunečním záření je možno prosklenou střechu uzavřít ochrannou roletou. Nová je také střešní anténa ve tvaru ploutve, která svým podstatně štíhlejším tvarem elegantně zakončuje linii střechy.

Na autosalonu ve Frankfurtu bude k vidění také model Yeti, který je v současné době postupně zaváděn na jednotlivé trhy. Nové SUV získalo v nárazových testech Euro NCAP jedno z nejlepších hodnocení v historii; 5 hvězdiček a celkových 92%. Zájem zákazníků, kteří již objednali téměř 9000 vozů dokazuje, že se Škoda Auto v tomto segmentu vydala správným směrem.

Na stánku Škoda Auto bude dále představena Octavia LPG, která představuje ekologickou a ekonomickou alternativu k vozům poháněným klasickým vznětovým či zážehovým agregátem. Řešení spojuje výhody pružného benzinového motoru a pohonu na LPG, který výrazným způsobem snižuje náklady na pohonné hmoty a produkcí emisí CO2 na úrovni 149 g/km šetří životní prostředí.

Pro model Roomster představí Škoda Auto tři optické pakety, které modifikují jeho designový charakter a nabízí větší prostor pro individualizaci v exteriérové části vozu. V nabídce bude barevné odlišení střechy (candy white, black magic a briliant silver), polep vozu označující příslušnost k designové linii a stříbrné oplastování.