I v letošním roce byla ve spolupráci s časopisem Autosport&Tuning vyhlášena v rámci soutěže AZ pneu Tuning Cup kategorie určená všem soutěžícím, pro které byl rok 2010 úplnou premiérou. Přihlásit se mohli na kterémkoliv z 5 základních kol a tuto možno

Finálovou desítku A&T Nováčka roku určovala porota složená ze zástupců AZ pneu Tuning Cupu a časopisu Autosport&Tuning. Nebyl to vůbec snadný úkol, protože úroveň aut byla opravdu dobrá! Nakonec jsme museli zvolit jednoduchý postupový klíč, kdy každý porotce přidělil body svým favoritům a součet nám určil finálovou TOP 10. Vybraní soutěžící dostanou také pozvání na AZ pneu Tuning Salon 2010, který se uskuteční v sobotu 25. září na brněnském výstavišti. A koho budeme již brzy kontaktovat?

Škoda 1000MB, Tomáš Kliment – Slovensko
Škoda Octavia RS, František Kraus – ČR
Škoda Superb, Ondřej Vostárek – ČR
Honda CRX II, Kateřina Martinková – ČR
VW Golf II Cabrio, Marcin Stefaniak – Polsko
Škoda Felicia Combi, Ladislav Hloušek – ČR
Škoda Octavia Super, Jozef Ondrášik – Slovensko
VW Polo Coupé, Roman Pařízek – ČR
FIAT Seicento, Henryk Colkos – Polsko
Ford Fiesta, Jan Mašek – ČR

Jak můžete vidět, v “nováčkovské” TOP 10 převládají vozy značky Škoda, které tvoří hned polovinu všech zúčastněných. Oproti loňskému roku tu máme bohatší mezinárodní účast a je klidně možné, že titul A&T Nováček roku získá soutěžící ze zahraničí. Je vidět, že AZ pneu Tuning Cup už dávno není pouze doménou domácích tunerů. Jak už bylo řečeno, finálové kolo proběhne na AZ pneu Tuning Salonu v Brně v sobotu 25. září. Uvidíme, kdo získá některou z věcných cen od partnerů kategorie (www.lestimekola.cz; www.hifonics.cz; www.autosport-tuning.cz) a hlavně, kdo bude A&T nováčkem roku 2010!

Text: Aleš Darebník
Foto: www.tuningcup.cz