Mistři volantu se sešli se svými závodními stroji na veteránské automobilové soutěži Rallye Praha Revival 2011.

Rallye Praha Revival

Po loňské soutěži Ralye Berounka Revival, která měla velký ohlas u motoristické veřejnosti se letos pod záštitou „Autoklubu svazarmu Bílá Labuť “ konal další podnik tohoto typu, Rallye Praha Revival. O kvalitě tohoto podniku hovoří i to, že po vyhlášení této soutěže, bylo do týdne přihlášeno 109 z možných 120 účastníků. A nebyla to jména ledajaká, jedničku měl Srnský, Syrovátko, Blahna, Hlávka, Valoušek, Zapadlo, Štolfa, Motal, Berger a další zvučná jména, která tvořila historii československého motosportu. Mnozí z nich se svezli po dlouhé době, ale také po dlouhé době potkali své soupeře a kamarády.

Nejpočetněji byla zastoupena značka Škoda

Samozřejmě vozy kterými jeli měly také zvučná jména – Škoda 130 RS, Škoda 130 LR, Škoda 120 S, Audi Coupé Qvatro, Mercedes 190 a další, která se účastnila podniků mistrovství světa šedesátých a sedmdesátých let. Celý podnik se jel formou jízdy pravidelnosti, s divácky zajímavými, takzvanými Schow sekcemi na uzavřených úsecích.

Večery plné dojmů z Rally

„Dědci“, pánové prominou, když se oblékli do závodních overalů a přileb, nasoukali se do kokpitu svých vozů, jako by omládli! Většina z nich za to hned od začátku pěkně tahala. Každý večer bylo po denních porcích RZ posezení. Na něm se vykládali nejrůznější historky ze závodů a utužovala sed stará přátelství.

Vítěz vůz Škoda 130 RS

Absolutními vítězi byla posádka Berger – Petera s vozem Škoda 130 RS. I když o to ani vlastně nešlo. Důležité bylo, že se opět sešla parta nadšenců, která ještě jezdila rallye srdcem.
Více fotek naleznete v naší fotogalerii.

 

Fotogalerie Rallye Praha Revival