Malé městské auto Škoda Citigo je již sedmou modelovou řadou vozů s okřídleným šípem ve znaku a základní cena je 180 tisíc.

Škoda Citigo

Již na konci listopadu jde do prodeje nové malé městské auto Škoda Citigo. Cílovou  skupinou mají být mladší řidiči a rodiny, které potřebují druhý, mětský vůz. Výroba v Bratislavě již běží od půlky října a zatím je na programu třídvéřová varianta. Pětidvéřová verze se objeví až v příštím roce.

Nový litrový motor

Zákazníci si budou moci vybrat ze dvou motorizací. Základem je nový tříválec o objemu 1,0 litru a výkonu 44 kW (60 koní). Druhou motorizací je stejný motor, ale o výkonu 55 kW (75 koní). V obou případech budou motory spojeny s pětirychlostní převodovkou. V průběhu roku se má objevit ve městském provozu oblíbená automatická převodovka. Ke snížení spotřeby v městském provozu přispěje provedení Green Tec se systémem start-stop. Základní cena startuje na 179.900,- Kč a se silnějším motorem si zákazník připlatí 10 tisíc.

Kola pro Citigo

Známé rčení „Boty dělají člověka“, tak podobné je to i u auta „Kola dělají auto“. Standartním rozměrem budou disky 5Jx14 palců obuty do pneumatik 165/70 R14. Ale zkrátka nepřijdou ani milovníci větších rozměrů, pro které jsou připraveny patnáctipalcové disky obuty do pneumatik 175/65 R15 nebo 185/55 R15.

City Clever

Škoda známá svým sloganem Simly Clever přichází s novým, aktuálním City Clever. Karoserie bude dodávána v osmi barvách, včetně zelené škodovácké metalízy. Technicky jednoduchý, ale účelný interiér skrývá na svojí třídu objemný zavazadlový prostor. V normálním provozním provedení činí 251 litrů a při zklopení sedaček se zvětší na 951 litrů.

ŠKODA Citigo již od 95 Kč/den

Základní verzi ŠKODA Citigo s tříválcovým agregátem 1,0 MPI/44 kW ve výbavové verzi Active bude možné díky moderním formám financování dceřiné společnosti ŠkoFIN získat za atraktivní splátku ve výši 95 Kč/den* včetně havarijního pojištění a povinného ručení od České pojišťovny. Již v základní výbavě disponuje vůz příkladným bezpečnostním standardem jako např. čtveřicí airbagů, včetně bočních airbagů Head-Thorax s funkcí ochrany hlavy řidiče a spolujezdce nebo ABS. Z prvků mimořádné výbavy je možné vůz dovybavit např. brzdovým asistentem „City Safe Drive“, aktuálně jediným systémem s funkcí nouzového brzdění v segmentu malých vozů nebo elektronickým stabilizačním systémem (ESP). Systém ESP je od výbavového stupně Ambition součástí základní výbavy vozu.

Škoda Citigo Plus

Při zahájení prodeje bude zákazníkům v České republice k dispozici třídveřová verze vozu ve vyšších výbavových stupních Ambition (1,0 MPI/44 kW již od 194.900 Kč) a Elegance (1,0 MPI/44 kW již od 209.900 Kč). V nabídce jsou zákaznicky oblíbené pakety Plus za příznivou cenu 5.000 Kč. Součástí paketu Plus výbavové verze Ambition je palubní počítač a klimatizace s pachovým a pylovým filtrem. V případě výbavové verze Elegance, získá zákazník za zvýhodněnou cenu tříramenný kožený volant a signalizaci vzdálenosti při parkování vzadu.

*Uvedený modelový příklad platí pro vůz ŠKODA Citigo 1,0 MPI/44 kW Active, základní cena vozu 179.900 Kč, splátka předem 44.975 Kč, výše úvěru 134.925 Kč, délka úvěru 72 měsíců, poplatek za uzavření a vedení smlouvy 0 Kč, měsíční splátka úvěru 2.293,86 Kč, měsíční splátka úvěru včetně pojištění(1) 2.869,86 Kč, výpůjční úroková sazba 6,9% p.a., RPSN(2) 16,328%, celkové platby za úvěr včetně pojištění1 206.629,92 Kč.

(1) zahrnuje havarijní pojištění All Risk (10% spoluúčast) a povinné ručení Bonus Exlusive od České pojišťovny s maximální limity pojistného plnění (100 mil. Kč na škody věci/100 mil. Kč na zdraví) a garantovanou sazbou po celou dobu financování

(2) rozdíl mezi výpůjční úrokovou sazbou a RPSN je způsoben povinností započítávat cenu havarijního pojištění a povinného ručení do této sazby dle nového zákona o spotřebitelských úvěrech s platností od 1. 1. 2011

Fotogalerie ŠKODA Citigo „City Clever“