Dlouhé cesty autem na dovolenou jsou dnes již běžnou záležitostí. Stále se ale vyplatí věnovat pozornost přípravě a především dobře automobil pojistit. V případě neočekávaného incidentu tak ušetříte až desítky tisíc korun.

Rakousko, Francie, Švýcarsko …

Přestože se před cestou ujistíte, že je váš vůz naprosto v pořádku, a jste zkušený řidič, stát se může cokoliv. V první řadě byste měli znát silniční pravidla zemí, přes které pojedete. Věděli jste, že v Rakousku musíte mít k dispozici reflexní vesty pro celou posádku, a to v oranžové barvě, protože pokud byste měli zelenou, bylo by na vás při silniční kontrole nahlíženo, jako byste žádnou neměli?

Ve Francii musíte mít ve vozidle alkoholtester, jinak vám hrozí pokuta. Vlastníte-li navíc řidičské oprávnění méně než dva roky, platí zde pro vás omezení rychlosti na všech komunikacích. Francouzské dálnice jsou navíc jedny z nejdražších v Evropě, za 100 km na dálnici zaplatíte přibližně 9 eur.

Ve Švýcarsku existuje pouze roční dálniční známka v ceně 40 CHF, cesta přes Švýcarsko vás tedy vyjde opravdu draze. Nešetří se zde ani na pokutách.

Nezapomínejte na pojištění automobilu

Nestačí se ale jen naučit pravidla a odlišnosti silničního provozu ve státě, kam jedete. Měli byste si svůj vůz pojistit, ať se vám dovolená neprodraží. Některé pojišťovny nabízejí i krátkodobé havarijní pojištění pro cesty do zahraničí, mnohem více výhod ale získáte s pojištěním asistenčních služeb.

Zatímco havarijní pojištění vám pomůže pouze v případě autonehody, krádeže, poškození živlem nebo vandalismu, pojištění asistenčních služeb vám zajistí mnohem širší spektrum péče o vás i vaše vozidlo.

Absolutní jistotu, že vaše nesnáze na cestách vyřeší opravdoví odborníci, zajistí pojištění asistenčních služeb AutoCare. Ať už vás na cestách potká porucha, nehoda, defekt pneumatik nebo i nedostatek paliva či vybitá baterie, AutoCare se o vás postará.

Pojištění zahrnuje poskytování bezplatných informačních služeb, pomoc technika v místě události, odtažení nepojízdného vozidla zpět do České republiky, úschovu vozidla, náhradní ubytování i náhradní dopravu. Díky bezkonkurečnímu limutu plnění ve výši 75 000 Kč na událost můžete v  nouzové situaci počítat s plnou úhradou organizovaných asistenčních služeb.

Pojištění asistenčních služeb vám dopřeje klidnou dovolenou

Na koordinátory asistenční centrály se můžete obrátit 24 hodin denně po celé Evropě, i když třeba jen potřebujete poradit adresu nejbližšího servisu nebo jak postupovat v případě, že se rozsvítí některá z varovných kontrolek.

Ideální pro dovolenou autem je program AutoCare na měsíc. Bez obav můžete vyrazit do zahraničí za pouhých 290 Kč. Roční program vás vyjde na 1 690 Kč.

AutoCare je také vhodným doplňkem standardních služeb zahrnutých v pojištění vozidel, které běžně nabízejí jen základní asistenci s širokou škálou doplatků a výjimek.

Pojištění asistenčních služeb AutoCare je produktem společnosti Europ Assistance Česká a Slovenská republika, která patří do jedné z největších mezinárodních skupin asistenčních centrál Europ Assistance Group. Ta poskytuje své služby klientům po celém světě již více než 50 let. V současné době využívá jejích asistenčních a pojistných programů 300 milionů klientů.

Pojištění AutoCare si můžete sjednat i online. Více informací najdete na www.auto-care.cz.