V rámci své Růstové strategie vstupuje česká automobilka ŠKODA AUTO do nové oblasti podnikání. S lodí ‚ŠKODA VisionSea’ představuje značka svou první čistokrevnou motorovou jachtu. Atraktivní sportovní plavidlo je skutečnou „bombou“ z Mladé Boleslavi, kte

Sportovní motorová jachta

‚ŠKODA VisionSea’ přiváží na vodu maximální dávku emocí. Designérský tým značky ŠKODA navrhl superostrou, zhruba 10 metrů dlouhou ‚střelu’, která svým expresivně dynamickým tvarem, precizností a vzhledem zřejmě stanoví nová měřítka ve svém segmentu. Zeleně lakovaná jachta si přitom „vypůjčila“ i několik prvků ze studie kupé ‚ŠKODA VisionC’, jako například stoupající linii v zadní části okna kabiny. V bočním pohledu vytváří ostrá linie zajímavé kontrasty světla a stínů. Veškeré plochy jsou vypracovány trojrozměrným sochařským stylem, když dodávají lodi svébytný a silný charakter. Výrazná, vpředu zašpičatělá příď připomíná žraloka. Zvláštní akcenty přitom vytváří ostrý, dovnitř směřující prolis v přídi. Toto radikální pojetí opět oživuje jeden z podstatných výtvarných prvků studie ‚ŠKODA VisionC’.

‚Simply Clever’

Jak je pro značku ŠKODA typické, výrobce avizuje, že motorová jachta se bude vyznačovat vysokou funkčností a celou řadou ‚Simply Clever’ řešení. ‚ŠKODA VisionSea’ nabízí největší prostor pro nohy ve své třídě a obrovské úložné prostory. Plovací vesty jsou umístěny v praktických držácích pod sedadly. Standardní výbava mimo jiné zahrnuje i výškově stavitelné a pravou kůží pošité kormidlo, dva nerezové držáky láhví o objemu 1,5 litru a odkládací přihrádku pro tablet. Mimořádně praktický je výklopný hák na vodní lyže. Hák lze odblokovat pomocí ovládacího tlačítka v kokpitu, vyklopit jej a opět sklopit. Aby při rychlé jízdě nebo silném vlnobití předměty na palubě neklouzaly, je možno je připevnit speciálními cargo-prvky nebo protiskluzovými koberečky. Dobrý výhled navíc zaručí jelenice s protiprachovým efektem, která je složena ve sluneční cloně.

‚ŠKODA VisionSea’

Také co se týče motorizace nové lodi, vydala se česká automobilka s modelem ‚ŠKODA VisionSea’ novou cestou. Sportovní motorová jachta je vybavena nejnovější technologií vnějších závěsných motorů a jako první model značky ŠKODA disponuje velice moderním hybridním pohonem. Neomezenou zábavu umožňuje přeplňovaný benzinový motor s přímým vstřikem paliva o výkonu 132 kW / 180 k a elektromotor o výkonu 198 kW / 270 k. Tyto dva motory definují nová měřítka, co se týče hmotnosti, kultivovanosti chodu a akcelerace a v kombinaci se šestistupňovou dvouspojkovou převodovkou (DSG), vyvinutou speciálně pro hybridní modely, představují ekologickou a zároveň dynamickou pohonnou jednotku. ‚ŠKODA VisionSea’ na elektrický pohon ujede až 50 námořních mil, celkový dojezd tohoto inovativního sportovního plavidla činí zhruba 980 námořních mil.

ŠKODA VisionSea’ byla aprílový žert

ŠKODA nebude vyrábět žádné sportovní čluny. Motorová jachta ‚ŠKODA VisionSea’, avizovaná tiskovou zprávou vydanou včera, tedy 1. dubna, byla jen aprílovým žertem, jak dnes automobilka uvedla na pravou míru.