Největší tuzemský prodejce ojetých vozů AAA Auto International připravil na posledních 7 dní před Vánoci letošní největší snížení cen 2000 aut ze své nabídky. Důvodem poklesu cen téměř třetiny modelů je jako v uplynulých letech blížící se zvýšení jejich stáří o rok, ke kterému dojde po Novém roce. Ceny řady vozů s platností od dnešního dne klesly až o 100 000 korun.

„Snažíme se tak trochu předběhnout prodejce nových vozů, kteří většinou ceny loňských modelů snižují až po prvním lednu. Jako každý rok takto podporujeme rozhodnutí zákazníků pořídit si lepší vůz již pod stromeček a nečekat až do ledna,“ uvedla generální ředitelka AAA Auto International Karolína Topolová. „Snížení cen se týká zhruba třetiny z naší nabídky vozů,“ dodala.

Nový automobil ztrácí na hodnotě desítky tisíc korun ihned po výjezdu z autosalonu. K dalšímu výraznému snížení ceny dochází v prvních dvou letech provozu. Na konci tohoto období je hodnota vozidla zhruba o 30-50 % nižší, než byla původní kupní cena. Ojeté vozy sice s každým dalším rokem ztrácejí hodnotu pomaleji, ale i u nich se ceny na přelomu roku snižují minimálně o desítky tisíc.

V pražském autocentru AAA AUTO, které nabízí 2000 vozů, nově zprovoznilo Centrum SUV & Terénní vozy, které má největší výběr těchto vozů v České republice. Celková nabídka AAA AUTO na dvou desítkách poboček v celé České republice je nyní přes 8000 ojetých vozů.