Veletrh AMI Auto Mobil International 2016 má pro každého nabídku zážitků podle jeho gusta a staví tak zážitkový charakter této akce ještě více do popředí.

Lipsko

V loňském roce oslavilo Lipsko rovných 1000 let své existence a návštěvníkům se představilo v tom nejlepším světle. Z šedého města obklopeného povrchovými doly se stalo kvetoucí, prosperující město, obklopené jezery a upravenou zelení. Lipské hudební tradice, ve kterých figurují takoví umělci jako je např. J.S.Bach, K.a R. Schumacherovi, R.Wagner, či F.M.Bartholdy propůjčí hrdý název “Město hudby”. Ne menší tradici mají také vánoční trhy, nebo právě lipské veletrhy, které v loňském roce oslavily již 850 let.Photo_AMI_Exhibition-hall

Veletrh AMI Auto Mobil International 2016

Veletrh AMI Auto Mobil International se koná od 9. do 17. dubna 2016 na novém lipském výstavišti a po celých devět dnů svého konání nenechá v klidu žádného automobilového fanouška. Nabídkové spektrum Autosalonu plného zážitků sahá od představení premiér a nejnovějších modelů německých a mezinárodních automobilových výrobců přes oblast in-fotainmentu a konektivity, až po nabídku v segmentu náhradních dílů a příslušenství. Veletržní sekce AMI Classics přiláká nadšence v oblasti veteránů, nabídková sekce AMITEC (9. až 13. dubna 2016) zahrnuje údržbu, péči a opravy osobních a užitkových vozidel. Kromě toho přináší AMI odpovědi na otázky týkající se automobility zítřka, při tom na vlastní kůži lze zažít témata jako automatizovaná jízda a inovativní koncepty mobility. Návštěvníci se mohou těšit na bohatý rámcový program, kterého se mohou aktivně účastnit: sem patří na příklad AMI-lekce úsporné jízdy, zkušební jízdy v reálném silničním provozu a také offroado-vé parkury na volné ploše výstaviště. Se svými kongresy, konferencemi a udělováním cen je veletrh AMI místem setkání automobilového odborného světa. Pořadatelem je Leipziger Messe GmbH, ideovým garantem Svaz mezinárodních výrobců motorových vozidel (VDIK e.V.). Veletrh slaví v roce 2016 své 25leté jubileum.

„Návštěvníci lipského automobilového veletrhu mohou od jeho premiéry v roce 1991 poznávat automobilový svět z bezprostřední blízkosti. Koncept úspěchu veletrhu AMI Auto Mobil International totiž vychází nejen z prohlídky vozidel, ale především též z možnosti přímého testování aktuálních modelů aut“, vysvětluje Ulrike Lange, projektová ředitelka veletrhu AMI Auto Mobil International, a doplňuje: „Zážitkový charakter veletrhu v letošním roce ještě posílíme. Díky tomu očekávají hosty kromě celé řady známých a oceňovaných vrcholných akcí během rámcového programu navíc fascinující automobilové zážitkové světy.“Photo_AMI_Exhibition-hall_2

„Action Area“: Sekce pro musclecars, luxus a fandy motorového sportu

Čerstvou novinkou je například „Action Area“ – tam se nachází vše, co potěší srdce automobilových nadšenců. Fandové amerických musclecars, které tyto vozy nadchnou jak svým výkonem motoru nad 500 koní, tak drsným zvukem, budou v sekci „Action Area“ na tom pravém místě stejně jako milovníci luxusních aut, která budou také součástí tohoto zážitkového světa plného akcí. Dále se zde představí různé německé závodní okruhy a vnesou do výstavních hal lipského výstaviště ducha motorového sportu.

Automobilová zábava i pro nejmenší návštěvníky veletrhu

Návštěvníkům ve věku od tří do dvanácti let nabízí lipský automobilový veletrh nový dětský svět „Dětský svět zážitků“. Hravou formou se nejmladší návštěvníci veletrhu lépe seznámí s tématy „Auto“ a „Mobilita“. Zkoušet si mohou svou šikovnost, sportovní výkonnost, schopnost orientace a rychlého rozhodování. Ve čtyřech tematických sekcích dětského světa – Atrakce, Životní prostředí, Rychlost a Orientace se mladí fanoušci veletrhu AMI Auto Mobil International mohou skutečně vyřádit.Photo_AMI_Kids

Kromě toho čeká na mladé účastníky autoškola „Hyundai-LEGOLAND-Fahrschule“, kde mladí řidiči mohou sbírat první řidičské zkušenosti při jízdě aut s elektrickým pohonem. Zároveň tak hravou formou udělají první kroky k získání skutečného řidičského průkazu.

Rámcový program s akcemi pro náštěvníky

Pro návštěvníky čeká řada dalších rámcových akcí, mezi které patří velmi oblíbené zkušební jízdy, které si návštěvník může vyzkoušet na dálnici, běžných silnicích nebo v městském provozu. Fascinující zážitky garantují i jízdy přes off-road-parkury na volné ploše. Čistou automobilovou zábavu obstará též „Land Rover Parcour“, který již po mnoho let patří k vrcholům veletrhu AMI Auto Mobil International. Stejně působivý bude opět jistě „Honda Racing Slalom“, který i v tomto roce nabídne návštěvníkům zvláštní atrakci: dva vozy Honda Civic Type R se silou 310 koní. Protože jízda autem přináší radost jen tehdy, pokud je zároveň i bezpečně zvládnutá, je součástí automobilového veletrhu v Lipsku opět akce spolkové armády pod názvem „Akce bezpečné jízdy“.