› Nejúspěšnější českou společností je opět ŠKODA AUTO
› Tradiční česká automobilka si zajistila toto významné ocenění již po šestnácté
› Automobilka již řadu let podstatným způsobem přispívá k úspěšnému rozvoji české ekonomiky

ŠKODA AUTO

Společnost ŠKODA AUTO byla již pošestnácté zvolena nejlepším podnikem v zemi. ŠKODA AUTO je tak nejúspěšnějším laureátem v historii soutěže ‚Českých 100 nejlepších‘. Cenu uděluje Panevropská společnost pro kulturu, vzdělání a vědeckou spolupráci – COMENIUS. Udílení cen proběhlo dnes večer na Pražském hradě.
skoda-nej-100-02
„Ve společnosti ŠKODA AUTO máme všichni velkou radost, že jsme v soutěži ‚Českých 100 nejlepších‘ opět byli vyhlášeni nejlepším podnikem v zemi,“ říká člen představenstva společnosti ŠKODA AUTO zodpovědný za oblast řízení lidských zdrojů Bohdan Wojnar. „Společnost ŠKODA AUTO, jakožto největší podnik v zemi, značnou měrou přispívá k ekonomické síle České republiky. Vítězství nás velmi těší zejména v letošním roce, kdy si připomínáme 25 let partnerství značek ŠKODA a Volkswagen, během něhož jsme vybudovali podnik, na který můžeme být hrdí. Všem našim zaměstnancům patří poděkování za jejich výkon v uplynulých letech. ŠKODA patří k největším a nejatraktivnějším zaměstnavatelům v České republice a svůj úspěch opírá i o kvalitní sociální dialog s podnikovými Odbory KOVO,“ dodává Bohdan Wojnar.

V roce 1996 bylo poprvé vyhlášeno a oceněno 100 nejlepších českých podniků. ŠKODA už od počátku soutěže patří mezi nejúspěšnější laureáty a v letošním roce byla oceněna prvním místem již po šestnácté. Značka se kromě toho i dvakrát umístila na druhém místě. Žádná jiná společnost v soutěži ‚Českých 100 nejlepších‘ nedosáhla lepší bilance. Výsledky soutěže vychází z volby zhruba 20 000 vybraných představitelů hospodářského a politického života.

Opětovný zisk titulu nejlepšího českého podniku podtrhuje úspěšný vzestup společnosti do ligy velkých automobilek. Cena současně oceňuje také význam tradiční firmy pro české hospodářství.

Dnes je ŠKODA zastoupena na více než 100 trzích světa a na mnoha z nich se etablovala jako úspěšná objemová automobilová značka. V roce 2016 společnost potřetí za sebou vyrobí více než jeden milion vozů. Příští produktový vrchol ve 121leté historii značky již takříkajíc zaklekl do startovních bloků: Na počátku roku 2017 bude model ŠKODA KODIAQ uveden na první trhy. Se svým velkým SUV chce ŠKODA pokračovat v aktuálním úspěšném kurzu a získat další nové skupiny zákazníků.

Od roku 1991 investovala ŠKODA v České republice zhruba více než 350 miliard korun do vývoje, výrobních procesů a továren v Mladé Boleslavi, Kvasinách a Vrchlabí.