Pořad Top Gear a následně Grand Tour jsou neodmyslitelně spojeny s trojicí jmen Hammond, May, Clarkson. Přemýšleli jste někdy nad tím, že čím vlastně tito automobiloví experti vlastně jezdí? Asi pro nikoho nebude překvapující, že se jedná o skutečně unikátní kousky.

Tato populární moderátorská trojice v pořadu vždy působí poměrně povýšeně, co se výběru automobilů jedná. Proto vám musí být jasné, že aby se automobil dostal do jejich garáže, musí být skutečně velice speciální. Pokud se podíváme na jejich nejslavnější vozy pak u Clarksona to bude Lamborghini Gallardo Spyder či Ford GT. Původně byl však specialistou na super sporty především Hammond. Ovšem poslední dobou se přidává i May s Clarksonem.

Druhý jmenovaný má například Ferrari F355 s převodovkou z Formule 1. Tento nádherný sporťák pohání 3,5 litrový osmiválec s výkonem 279 kW. Z nuly na sto se doháže dostat za 4,7 sekundy a jeho maximálka činí 295 km/h. Dalším velmi zajímavým vozem je Clarksonův McLaren 675 LT, kterého vzniklo jen 500 kusů. Výkon vozu je 496 kW, o který se stará 3,8litrový osmiválec se sedmistupňovou převodovkou. Na stovku se tento automobil dostane za 2,9 sekundy a maximálka je 330 km/h.

Pozadu nezůstává ani Kapitán šnek se svým Ferrari 458 Speciále. May je velkým příznivcem Ferrari a během svého života vlastnil mnoho exemplářů automobilky se vzpínajícím se koníkem. I to byl důvod, proč si pořídil tuto limitovanou a velice speciální edici, která si bere mnoho technických řešení z F1.

Asi se ptáte co Hammond. U něj je to jednoznačné a to jeho Porsche 911 GT3 RS. Hammond miluje Porsche 911 a vlastní hned několik verzí tohoto modelu. Verze RS má výkon 368 KW a najede v něm automat PDK, který je kombinován s čtyřlitrovou jednotkou.