Ve spojitosti s Teslou se momentálně nejvíce rozebírají Model 3 a nový tahač Semi. Ovšem ani na Model S nesmíme zapomínat, lidé si s ním totiž začínají dělat co chtějí.

Model S není příliš praktická záležitost, z pohledu Evropana se jedná o automobil malým zavazadlovým prostorem, ovšem Američané jsou spokojeni. V Anglii se však rozhodli, že Model S udělají trochu více praktičtějším a přestaví jej na kombi verzi.

Oním subjektem, který se tak rozhodl je britská společnost Qwest, která již hlásí hotovo a s novinkou se chlubí na prvních snímcích i videozáběrech ze své dílny. Co na ní říkáte?

Společnost zveřejnila videozáznam na svém twitterovém účtu a video se soustředí předvším na to nejdůležitější, tedy na zadní část automobilu. Liší se především v horní části zádi s protaženou střechou. Koncová světla mají stejný tvar jako ve výchozím Modelu S a zachován je dokonce i chromovaný vodorovný pás umístěný nad poznávací značkou. Samotné víko kufru je však samozřejmě zcela jiné.

Co zatím však nemáme je detailní pohled do útrob automobilu a tak můžeme jen odhadovat jak byl zavazadlový prostor vyřešen a zda obsahuje nějaké vychytávky jakými by mohly být například držáky zavazadel.

Práce na tomto projektu odstartovali v lednu 2016 a byly reakcí na kanadskou návštěvu v baru, při které vznikla debata ohledně nepraktičnosti celé Tesly Model S. Vadil mu tvar střechy, který neumožňuje převážení psů a tak slovo dalo slovo a práce započaly. Účastnili se jich i zkušení inženýři, která mají dlouholeté zkušenosti v oboru a dokonce i působení v Le Mans.

Qwest však není jedinou společností, která má takovýto projekt. Na takovém automobilu totiž pracuje i Niels van Roij, který chce svůj kombík vyrábět v Holandsku pod formou RemetzCar. V plánu má postavit 20 exemplářů.