Volkswagen přivezl do Spojených států jednu velice zajímavou novinku.

Klasická Amerika

Krátce před zahájením autosalonu v New Yorku se objevila zpráva, že Volkswagen bude prezentovat nový pick-up, což se na výstavišti potvrdilo. Jedná se o pick-up postavený přesně na míru americkým zákazníkům.

Jeho jméno je Atlas Tanoak a představuje budoucnost pick-upů značky Volkswagen a také univerzálnost platformy MQB. Jednu její verzi je možné využít pro malé hatchbacky či malé SUV a tu druhou hned klidně pro základ 5,4 metru dlouhého pick-upu. Atlas Tanoak je vůbec prvním pick-upem postaveným na této architektuře.

Trochu jíný

Jak již název napovídá, design navazuje na crossover Atlas. Podobnosti tu sice nějaké jsou, přední partie čtyřdveřového pick-upu, ale zdůrazňuje, že tento automobil jen tak něco nerozhází. Jiné jsou také světlomety spolu s podsvícenou maskou chladiče.

Interiér je navržen pro pět pasažérů, v přední části najdeme sportovní sedadla, nebo digitální přístrojový štít. Většina ovladačů je soustředěna do digitální prostředí infotainmentu.

Velký drobeček

Z hlediska velikosti je tento pick-up mnohem delší než crossover Atlas. Vůz spadá do kategorie full-size pick-upů, na který bez problému naložíte motorku, prkno na surfování a s otevřeným zadním čelem klidně i motorku. Místo zde totiž vůbec nezabírá náhradní kolo, které je umístěné zespod korby.

Tak velký automobil potřebuje také pořádně silný motor. O jeho pohon se stará šestiválec o objemu 3,6 litru o výkonu 203kW, který je spárován s osmistupňovým automatem a pohonem všech čtyř kol. Z nuly na sto vůz zrychlí za 8,7 sekundy, což není vzhledem k velikosti vůbec špatné číslo.