Oba nejnovější modely v produktové paletě automobilky Škoda – Roomster i Fabia druhé generace – se již montují také na Ukrajině.fabia 2V závodě Eurocar v ukrajinském Solomonovu probíhá montáž vozů Škoda již od roku 2002, loňská produkce činila bezmála 19 000 vozů. Od svého otevření se montážní závod stále rozšiřuje, dnes již zabírá plochu 26 000 metrů čtverečných a zaměstnává 700 lidí. Vedle obou novinek Eurocar montuje také modelové řady Octavia, Octavia Tour i Superb.

Fabia 2 - InterierRoomster i nová fabia mají dále přispět ke zvyšování tržního podílu značky Škoda na dynamicky rostoucím ukrajinském trhu. V loňském roce činil tržní podíl značky Škoda 5,3%.

Roomster„Montáž nové fabie i modelu Roomster na Ukrajině byla zahájena velmi brzy po zahájení výroby v mateřských závodech v České republice. To potvrzuje výbornou úroveň spolupráce mezi partnery na obou stranách. Zajišťování dalších výrobních a montážních kapacit je nedílnou součástí celosvětové expanzivní strategie naší firmy,“ konstatoval Horst Mühl, člen představenstva Škoda Auto zodpovědný za výrobu a logistiku.

Roomster - InterierVozy Škoda se montují také v Bosně a Hercegovině, Indii a Kazachstánu, v přípravě je zahájení montáže v Rusku. V Číně letos začala licenční výroba modelu Octavia.